Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
18
září

Kilián Ignác Dientzenhofer: 330 let ikony barokní ar...

Břevnovský klášter

zpět na výpis akcí
 

Sympozium věnované Kiliánu Ignáci Dientzenhoferovi. Co vůbec dnes spojujeme s osobností Kiliána Ignáce Dientzenhofera?

Datum:18. 09. 19
Cena:Zdarma
Čas:09:30 - 16:00
Kategorie: poznání|po praze, památky, ostatní

Rod Dientzenhoferů patří ke stěžejním představitelům vrcholně barokního stavitelství v Českých zemích, kterému byla v dějinách umění věnována intenzivní pozornost. Můžeme však bádání v této oblasti považovat za uzavřené? Co vůbec dnes spojujeme s osobností Kiliána Ignáce Dientzenhofera? A jakou roli hraje v této problematice mezioborový výzkum? Na tyto a další otázky se rozhodl formou sympozia odpovědět Spolek Malostranský hřbitov, který si letos připomíná 330. výročí od narození tohoto geniálního architekta a stavitele.

Akce se uskuteční v prostorách Tereziánského sálu Břevnovský klášter. S ohledem na mezioborové zaměření zazní v příspěvky z oblasti architektury, umění či historie raného novověku od odborníků z Ústav dějin umění Akademie věd ČR, v. v. i., Historický ústav Akademie věd ČR a nakladatelství, Universität Passau, Národní galerie Praha nebo Archiv hlavního města Prahy. Účast na sympoziu není zpoplatněna. S ohledem na omezené kapacity prostor je ale vyžadována registrace prostřednictvím formuláře na webových stránkách https://www.malostranskyhrbitov.cz/news/sympozium-venovane-k-i-dienzenhoferovi/.

Břevnovský klášter
Tel: 220 406 111
Markétská 28/1
Praha 6, 169 01
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: