Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
04
října

Korejský filmový festival s korejskou kuchyní

Bio Oko

zpět na výpis akcí
 

Korejské filmy a ochutnávky korejských jídel a tradičních alkoholických nápojů

Začátek:04. 10. 19
Konec:06. 10. 19
Cena:Zdarma
Čas:20:00 - 23:00
Kategorie: kultura|kina, gastro| restaurace

Přehlídka korejských filmů se odehraje ve dnech 4. až 6. října v pražském kině Bio Oko. Společným tématem důkladně vybraných filmů bude láska, rodina a jídlo.

Program zahájí mezinárodní fenomén a uznávaný divácký hit minulého roku Extreme Job. Ten vypráví o skupině sympaticky absurdních policistů, kteří se snaží odhalit zločinecký syndikát a v rámci utajení začnou pracovat v restauraci. Postupně však zjišťují, že jsou ve smažení kuřat až nečekaně dobří.

Sobota se ponese v příjemném rodinném klidu s citlivým dramatem Jen můj svět, jemuž vládne absurdní situační komika v podání světové superstar Lee Byung-huna (Sedm Statečných, 2016), který v roli vysloužilého boxera poznává svého odcizeného autistického bratra. Stres z hektického života se vydá na vesnici dobrým jídlem ovládnout mladičká vycházející hvězda Kim Tae-ri, kterou čeští diváci znají z Park Chan-wookovi Komorné. Pro ty, kteří nejraději tráví poklidné víkendy na chatě s recepty z rodinné kuchařky, je tento kouzelný Malý les nejlepší volbou.

Neděle představí 15let starou klasiku korejské kinematografie Vzpomínky na lásku. Málokterý korejský film se usídlil v srdcích západních diváků tak jako toto bolestivé drama o lásce mladého dělníka a dědičky stavební společnosti. Ne nadarmo obsazuje vysoké příčky na filmových databázích, cinefilních seznamech a je jedním z prvních snímků, který se novým divákům korejské kinematografie doporučuje. Ačkoliv bude následovat přesun do současné korejské kinematografie s cenami ověnčeným Kolibříkem, jeho nostalgii z pohledu na dospívání mladé dívky v korejských devadesátých letech osobně uvede v Praze režisérka Kim Bora. Ne jinak tomu bylo i na letošním Berlinale, kde si za tento svůj debut odnesla Velkou cenu mezinárodní poroty "Generation 14PLUS".

Všechny uvedené filmy a doprovodný program s ochutnávkami korejské kuchyně a tradičních nápojů je zdarma! Doporučujeme svou účast na jednotlivých projekcích registrovat předem. Počet volných vstupů na místě bude omezen.

Festival pořádá Velvyslanectví Korejské republiky v České republice.

Bio Oko
Tel: +420 233 382 606
Františka Křížka 460/15
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: