Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Další ročník populárního festivalu vědy, letos s tématem Věda v profesích.

Datum:04. 09. 19
Cena:Zdarma
Čas:08:30 - 19:00
Kategorie: poznání|veletrhy, ostatní, workshopy pro děti|

Další ročník populárního festivalu vědy, letos s tématem Věda v profesích. Spolupracujeme s Asociací malých a středních podniků a živnostníků a tak se můžete těšit i na praktické ukázky profesí a vědy, která jim pomáhá.

Co vás například čeká?

Plyny. Pro někoho nehmatatelné neviditelné chemické vzorce. Pro jiného náplň různě nabarvených tlakových lahví. Pro dalšího zdroj zábavy na rockových koncertech. Přijďte se podívat na to, co všechno plyny umí, jak se projevují, jak se mění dle skupenství a jak reagují s okolím. U stánku Air Products CZ & SK zkouknete experimenty s kapalným dusíkem a podíváte se na využití plynů v každodenním životě.

Simulátor formule. Chcete si vyzkoušet simulátor jízdy ve studentské formuli CTU CarTech? Chcete vidět výsledky projektůí studentů programu Letectví a kosmonautika na Strojarna.cz? Hledejte stánek s vystavenou formulí a odvážně vejděte!

Kriminalistika. Balistici Kriminalistického ústavu Policie České republiky
představí mobilní experimentální pracoviště terminální balistiky, Prohlédnete si zbraně roztržené při výstřelu, zdeformované střely nebo balistický gel, který se využívá jako náhrada biologického cíle při balistických testech.

A mnoho mnoho dalšího...

Dům dětí a mládeže h...
Tel:
Vítězné náměstí
Praha 6, 160 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: