Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
13
září

Petr Sís: O létání a jiných snech

Centrum současného umění DOX

zpět na výpis akcí
 

Svět mezinárodně uznávaného tvůrce, autora knih a ilustrátora Petra Síse je světem fantazie, velkých putování, dobrodružných cest, vzpomínek i snů.

Začátek:13. 09. 19
Konec:24. 02. 20
Cena:od 90 Kč
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

Hrdinové jeho knih jsou dobrodruzi, snílci, odvážní vzduchoplavci, mořeplavci, cestovatelé – ti, kteří měli odvahu svobodně se rozhodovat, tvořit, snít a posouvat hranice lidského poznání.

Výstavní projekt O létání a jiných snech představí pět autorských knih Petra Síse, které jsou úzce spjaty s tématem „vnitřní“ a „vnější“svobody. Oceňovaná autobiografická kniha Zeď – Jak jsem vyrůstal za železnou oponou (česky Labyrint – Raketa, 2007) vypráví o pomyslných i skutečných zdech, o světě, kde svoboda zůstává pouhým snem. V knize Tři zlaté klíče (česky Albatros, 1995), se autor pomyslně vrací do Prahy svého dětství. Tentokrát je to ale město, které v dětských očích ožívá legendami, sny a příběhy. I Sísova verze perské básně Ptačí sněm (česky Labyrint – Raketa, 2011) stejně jako knihy Pilot a Malý princ (česky Labyrint – Raketa, 2014) a Robinson (česky Labyrint – Raketa, 2017) se dotýkají univerzálních otázek lidské svobody a její důležitosti.  

U příležitosti třicátého výročí sametové revoluce je tak výstava poselstvím, že svoboda jednotlivce je zásadní hodnotou, kterou nelze brát jako samozřejmost, a její pozvolné a nenápadné omezování představuje pro současnou společnost skutečné nebezpečí.

Centrum současného u...
Tel: 295568123
Poupětova 793/1
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: