Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
17
listopadu

ZRUŠENO: Ze života knih a knížek

Muzeum hlavního města Prahy

zpět na výpis akcí
 

Knihařství je dalším řemeslem, které bude představeno v rámci mimořádné výstavy v přízemí ctěnického zámku nazvané Ze života knih a knížek.

Začátek:17. 11. 19
Konec:13. 04. 20
Cena:Zdarma
Čas:00:00 - 00:00
Kategorie: poznání|muzea

 

Knihařství je dalším řemeslem, které bude představeno v rámci mimořádné výstavy v přízemí ctěnického zámku nazvané Ze života knih a knížek. Výstava zároveň navazuje na stálou expozici Řemesla v pořádku, seznamující s historií profesního sdružování pražských řemeslníků od středověku po současnost.

 

Detailně přiblíží knižní řemeslo a řemeslnou zdatnost pražských knihařů včetně jejich organizace v ceších a společenstvech. Vedle autentických ukázek knih, vandrovních a modlitebních knížek ze sbírek MMP, představí i stroje, nástroje a materiály, které knihaři při své práci používali. Výstava bude pojata jako poznávací stezka, jejímž hlavním těžištěm bude knihařská dílna s replikami tiskařského lisu, řezačky, zlatičky atp..

 

Výstava bude doprovázena víkendovými tvořivými dílnami zaměřenými na výrobu papíru, vazbu knih, lití liter, tvorbu záložek či vánočních přání a také na práci s replikami historických knihařských tlačítek a umění kaligrafie.  

 

Muzeum hlavního měst...
Tel: 224 816 772
Bohdanečská 259/1,Praha 9-Vinoř
190 17, http://
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: