Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Zajímá vás, jaká zvířata kdysi žila na Nilu, a které rostliny je obklopovaly? Pak přijďte na výstavu asijských, afrických a amerických kultur.

Začátek:24. 07. 19
Konec:10. 01. 21
Cena:od 100 Kč
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie, vizuální umění, zábava| poznání| muzea, pro děti| Kultura

Výstava Na březích Nilu představuje v celkem čtyřech sálech přírodní svět starověkého Egypta a starověké Núbie. Vše navíc velmi srozumitelnou formou tak, aby si všichni návštěvníci odnesli spoustu zajímavých poznatků a jedinečných dojmů. K vidění budou nejen unikátní předměty, které kdysi tvořily například pohřební výbavu starých Egypťanů nebo byly používány v každodenním životě, ale také reprodukce dvourozměrných vyobrazení z egyptských a núbijských chrámů a hrobek, historické a současné fotografie a v neposlední řadě také dochované písemnosti na papyrech a ostrakách. Velkým lákadlem budou bezpochyby zvířecí mumie. Návštěvníci si tak prohlédnou například mumii čápa, psa nebo krokodýla či dokonce mumifikované vejce.

Náprstkovo muzeum as...
Tel: 224 497 500
Betlémské náměstí 269/1
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: