Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
08
července

31 nejkrásnějších českých knih na výstavě v Czechdesign

CZECHDESIGN

zpět na výpis akcí
 

Nejkrásnější české knihy roku 2018 jsou prestižní soutěží. V Galerii CZECHDESIGN vystavíme tituly, které se probojovaly až do finále.

Začátek:08. 07. 19
Konec:08. 08. 19
Čas:12:00 - 19:00
Kategorie: kultura|design, galerie, vizuální umění

Soutěž Nejkrásnější české knihy roku 2018 pořádá Ministerstvo kultury České republiky a Památník národního písemnictví. Do 54. ročníku bylo přihlášeno celkem 264 publikací, z nichž mezinárodní odborná porota vybrala ty nejlepší z pohledu ilustračního, grafického a polygrafického zpracování.

U nás si během jednoho měsíce můžete prohlédnout 31 oceněných titulů.

Najdete u nás díla jako např. Co je designér: věci, místa, sdělení od Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze, Ilustrovanou ústavu České republiky z dílny Take Take Take, 82 Bøok & Design Shõp nebo Bydlíme! a další knihy pro děti od nakladatelství Baobab.

Nebudou chybět ani katalogy k výstavám od 8smička-zóna pro umění, BigBoss, spolku Trafačka nebo Národní galerie Praha. Autorskou tvorbu reprezentuje mimo jiné dílo V znamení pentódy, která představuje fragmenty rozřezaného velkoplošného linorytu, na kterém po dobu tří let spolupracovali Jan Čumlivski, Palo Čejka a Tomáš Klepoch. Uvidíte u nás i Slabikář od Soňi Juríkové, který se umístil ve studentské kategorii.

CZECHDESIGN
Tel: +420 777 611 426
Vojtěšská 3
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: