Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
11
června

Za pražskými netopýry 2019

Stromovka

zpět na výpis akcí
 

Oblíbené večerní exkurze Za pražskými netopýry

Datum:11. 06. 19
Cena:Zdarma
Čas:21:00 - 22:00
Kategorie: poznání|fauna a flora

Blíží se dlouhé červnové večery a to je ideální příležitost vyrazit na návštěvu i za těmi sousedy, se kterými se jinak moc často nevídáte, protože se obvykle probouzí teprve za soumraku. Znáte někoho takového? My ano a rádi vás seznámíme. ???? V první polovině června pořádáme oblíbené večerní exkurze Za pražskými netopýry.

S pomocí ultrazvukového detektoru zjistíme, jak bohatý zvukový repertoár netopýři mají a jak se od sebe svými hlasy navzájem liší jednotlivé druhy netopýrů, z nichž 17 se v Praze prokazatelně vyskytuje. Zkusíme se naučit je rozlišovat a představíme jejich specifické rysy. Na výpravě nás doprovodí i některý z ochočených, trvale handicapovaných netopýrů. Odborné vedení netopýřích exkurzí zajistí lektoři z České společnosti pro ochranu netopýrů.

Prosíme zájemce, aby svoji účast předem nahlásili na telefonním čísle 777 358 375 nebo na e-mailu makrlik@lesy-praha.cz (kapacita exkurzí je omezená, na jednu exkurzi se vejde asi 20–25 účastníků).

Obě exkurze začínají ve 21 hodin před Šlechtovou restaurací ve Stromovce a trvají zhruba hodinu, akce je zdarma. Na exkurzi doporučujeme vzít si s sebou baterku a vhodné oblečení a obuv do terénu.

POZOR, exkurze se budou konat jen za vhodného počasí (ne za hustého deště, silného větru ani při velkém ochlazení – to bychom toho od netopýrů totiž mnoho nezaslechli).

Stromovka
Tel:
Královská obora Stromovka
Praha 7
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: