Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Vydejte se s námi prozkoumat netradiční a zajímavá zákoutí, která jsou součástí zeleného veřejného prostoru.

Datum:11. 06. 19
Cena:Zdarma
Čas:18:00 - 20:00
Kategorie: poznání|po praze

Zeleň na veřejných prostranstvích je pro obyvatele měst často jedinou možností, jak být alespoň v minimálním kontaktu s přírodou. Vydejte se proto s námi prozkoumat netradiční a zajímavá zákoutí, která jsou součástí zeleného veřejného prostoru. Procházku začneme v areálu VF Nemocnice na Karlově náměstí, kde ticho a zeleň léčí. Dozvíme se tu, jak se veřejná zeleň navrhovala dříve. Pokračovat budeme Kateřinskou a Viniční ulicí, kde kvůli absenci zelené plochy možná pocítíme rozdíl klimatu na místě se zelení a bez zeleně. Na Albertovských svazích si popovídáme o stěhování živočichů z toxické zemědělské krajiny do zdravé městské zeleně a zamyslíme se nad tématem ekologie a investice. Projdeme se zahradou Ztracenka, která je příkladem toho, jak si veřejnost představuje veřejná prostranství a řekneme si pár slov o uspořádání zeleně. V parku Folimanka, kterou kdysi lemovaly sady a vinice, si povíme o proměně krajiny ve městě. Závěr procházky bude věnován vodním tokům a problematice týkající se retence vody.
Průvodkyní po zelených místech bude krajinná ekoložka Kateřina Lagner Zímová, která miluje přírodu a věří v její soulad s lidskou činností.  

Procházka je součástí doprovodného programu k výstavě Cityblok.

Počet míst je omezen.

CAMP – Centrum archi...
Tel: 770 141 547
Vyšehradská 54
Praha 2
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: