Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
03
června

Zpěvomat v Praze

Hlasohled

zpět na výpis akcí
 
Tip

Zpěvomat je "pouliční hudební nástroj znějící na přání kolemjdoucích", kruh zpívajících pro kohokoli, kdo jde okolo.

Datum:03. 06. 19
Čas:10:00 - 18:30
Kategorie: kultura|koncerty, hudba

Projekt ZPĚVOMAT vytvořila hudebnice Ridina Ahmedová z potřeby setkávat se ve zpívání i s jinými lidmi, než těmi, kteří už vědí, že zpívat má smysl a kteří navštěvují dílny a koncerty.

Zpěvomat je "pouliční hudební nástroj znějící na přání kolemjdoucích", kruh zpívajících a uprostředu kruhu několik židlí, na které si může sednout kdokoli z chodců. Kdo se takto rozhodne vstoupit do Zpěvomatu, nechá se prostoupit hudbou, která bude vznikat pouze pro něj.

Co je smyslem akce?

Zasáhnout živým zpěvem lidi z ulice, mnohdy asi i takové, kteří by se se zpíváním běžně nesetkali, nebo by si na to za jiných okolností neudělali čas. A pro zpívající je to příležitost zažít svůj hlas zase v jiném prostředí a v jiných souvislostech. Dost možná to celé přinese nečekané zážitky a zkušenosti.

Letos bude Zpěvomat pod vedením těchto lektorů:

  • en.dru (aka Ondřej Havlík) beatboxer, zpěvák a vokální improvizátor, vícemistr světa v loopingu (náměstí Míru, před kostelem 15:30 - 18h)

  • Vladivojna La Chia živelná zpěvačka, textařka, skladatelka filmové a divadelní hudby (Jungmannovo náměstí, za sochou Jungmanna 15 - 17:30)

  • Mirka Novak energií nabušená jazzová a funky zpěvačka (Tylovo náměstí, vedle KFC 15 - 17:30)                  

  • Aida Mujačič bosenská zpěvačka a pianistka s velkým tmavým hlasem (Anděl, před OC Smíchov, 14:30 - 17h)                                     

  • Jakub Kacar sbormistr, pedagog a hudebník spolupracující s mnoha institucemi , vedoucí vokální skupiny Appendix (Hradčanská, před přechodem vlakových kolejí od ul. Milady Horákové, 14:30 - 17h)

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: