Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
19
května

Nebe nad Lucernou - otvíráme Střechu Lucerny

Střecha Lucerny

zpět na výpis akcí
 

Střecha Lucerny – to je 1000 m2 unikátního prostoru nad palácem Lucerna. Výstavy a otevřená zahrada v srdci Prahy.

Datum:19. 05. 19
Cena:100 Kč
Čas:15:00 - 21:30
Kategorie: kultura|galerie, ostatní, poznání| po praze, památky, fauna a flora, lifestyle| Relax, pro děti| Příroda, S tatínkem

Skoro pět let práce a tisíce hodin mnoha lidí jsme věnovali tomu, abychom vás konečně mohli pozvat každou NEDĚLI a PONDĚLÍ od 15 h do setmění na Střecha Lucerny. Až do konce října.

Na patnácti původně nádražních válcích si budete moci prohlédnout výstavu o rodině Havlových (dědeček Václav Havel, synové Miloš a Václav Maria), o budování Lucerny i o její bohaté historii, kterou protínají jména jako Louis Armstrong nebo Josephine Baker.

Kromě toho se Střecha Lucerny promění v otevřenou zahradu složenou z pěti částí: jedlá, hmyzí, ptačí, léčivá a party. Cílem je ukázat návštěvníkovi, že stačí jedno malé gesto k tomu, abychom vytvořili lepší podmínky pro život ve městě pro hmyz, ptáky i pro sami sebe. O návrh se postaral ateliér krajinářské architektury M² krajinářská architektura pod vedením Martiny Imramovské a realizaci zabezpečila firma Zahradní Architektura Kurz v čele s významným odborníkem na zelené střechy Alešem Kurzem.

Součástí programu bude cyklus přednášek a workshopů v dramaturgii projektu Hænke. Cílem těchto pravidelných setkání je zvýšit povědomí veřejnosti o klíčových aspektech spojených s budoucností života ve městě a hledat odpovědi na to, jaké funkce by v nich měla plnit příroda a rostliny.

Přijďte si přivonět k citrusovníkům, fíkovníkům, podívat se jak rostou olivy nebo granátová jablka. Členové týmu Hænke vás provedou zahradami, představí jednotlivé koncepty a vysvětlí, k čemu která rostlina slouží v kontextu městské botaniky.

Vstupné je 100,-.
Děti do 15 let v doprovodu rodičů zdarma.
Bohužel si nelze přinést vlastní občerstvení.
www.strechalucerny.cz

Střecha Lucerny
Tel: 775224086
Štěpánská 61
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: