Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Výstava Czech Innovation Expo díky technologiím nabízí ohlédnutí za stoletou historií naší země v oblasti vědy, výzkumu a inovací.

Začátek:01. 04. 19
Konec:19. 05. 19
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: poznání|ostatní

Česká centra v rámci loňských oslav stého výročí republiky připravila interaktivní výstavu s názvem Czech Innovation Expo. Unikátní projekt využívá špičkové technologie a přináší ohlédnutí za stoletou historií naší země v oblasti vědy, výzkumu a inovací. Po úspěšném uvedení výstavy v Berlíně, Madridu, Pekingu, Šanghaji, Tokiu je nyní výstava prezentována také v Senátu Parlamentu ČR v Praze.

„Neobvyklý a interaktivní způsob, kterým výstava představuje naši stoletou historii v oblasti vědy, průmyslu, výzkumu či nastupující generaci představitelů těchto oblastí, mne nadchl. Výstava je unikátním projektem spojujícím historii české vědy a průmyslu s využitím možností současných digitálních technologií. Jsem přesvědčený, že výstava osloví návštěvníky nejen z řad turistů, ale také škol,“ říká 1. místopředseda Senátu Jiří Růžička, který nad výstavou v Senátu převzal záštitu.

Inovativně pojatá expozice představuje nejvýznamnější osobnosti českého průmyslu a vědy uplynulého století. Skýtá možnost virtuálního setkání s nežijícími vědci, inovátory a průmyslníky. Výstava nejprve překvapí abstraktní hrou tvarů na panelech, instalovaných u krápníkové stěny Valdštejnské zahrady. Obsah expozice pak doslova ožije „před očima“ - při použití aplikace CIE AR v chytrých zařízeních zájemci objeví výstavu, kde zdánlivě „není nic k vidění“.

Vstup na výstavu je volný.

Senát Parlamentu Čes...
Tel:
Valdštejnské zahrada
Praha 1, 118 01
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: