Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 
Tip

Fatální feminní festival

Začátek:02. 04. 19
Konec:06. 04. 19
Cena:od 80 Kč
Čas:20:00 - 23:59
Kategorie: kultura|divadla

Venuše ve Švehlovce zve milovnice a milovníky umění od 2. do 6. dubna 2019 na čtvrtý ročník festivalu věnovaného převážně divadelní tvorbě o ženách, od žen, pro ženy, alei muže.Festival nabízí čtyři premiéry, zahraniční hosty, splnění jednoho tajného snu a kromě uměnítaké možnost přispět do sbírky hygienických potřeb pro ženy v tíživé sociální situaci.V prostorách art-deco sálu Venuše ve Švehlovce festival nabídne mlčící Maryšu nebo Pussy Riotu české plotny. Dále reality show s porody, pohled na roli manželky, tajemné představení pro smysly či drag-show Kateřiny Olivové, finalistky Ceny Jindřicha Chalupeckého 2018. Více na www.venuse-ve-svehlovce.cz/.

Barbora Šupová, dramaturgyně festivalu, přibližuje letošní program: "Klademe důraz jak na historický kontext, tak současnou zkušenost. Letos slavíme v České republice sto let volebního práva žen, a proto jsme se tematicky soustředili na posilování ženských práv. Rovnost máme vyřešenou pouze zdánlivě, stále čelíme podobným předsudkům, jako ženy před sto lety." A jak je pro Venušiny dny zvykem, budou se ženská práva hájit netradičně a drze nekorektně, za vstup na inscenaci, která 6. dubna festival uzavře, si mužská část publika připlatí 22% ceny. Organizátoři festivalu tak poukazují na přetrvávající nerovnosti v oblasti příjmů. 

Program Venušiny dny 2019:
2.4. - Maryša (mlčí) (Depresivní děti touží po penězích) Premiéra
3.4. - Mala Dr. Csabova pravdu? (Veronika Malgot SK, Lýdie Petrušová SK) Česká premiéra
4.4. - Promiňte, že rodim (MAnaMA) Premiéra
5.4. - Spoonfed (Eva Rosemarijn NO, Nitish Jain IND) Premiéra
6.4. - Bohorodičko, staň se feministkou (Alena Julie Novotná, Barbora Šupová) Premiéra, 
Vždycky jsem chtěla být zpěvačkou (Kateřina Olivová & NEWkus) 

Venuše ve Švehlovce
Tel: 704 775 444
Slavíkova 22
Praha 3
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: