Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
06
března

Žena na válečné stezce

Městská knihovna v Praze

zpět na výpis akcí
 

Island, Francie, Ukrajina 2018, Benedikt Erlingsson, 101 min.

Datum:06. 03. 19
Cena:80 Kč
Čas:19:00 - 21:00
Kategorie: kultura|kina

Je lepší metodou záchrany světa sabotáž stožárů vysokého napětí, nebo adoptování ukrajinského sirotka? Tuto otázku řeší svérázná „zenová teroristka“ ve šťavnatém, groteskně ironickém, nádherně nasnímaném a lahodně nazvučeném thrilleru Benedikta Erlingssona.

Padesátnice Halla je zdánlivě spořádaná učitelka a sbormistryně, ale pod klidným zevnějškem dřímá víc, než se na první pohled zdá. Tvrdá a nekompromisní žena má ještě druhý život – vede totiž soukromou válku s průmyslovými giganty, kteří ničí islandskou krajinu. Nejhledanější žena ostrova řeší s lukem v ruce dilema mnohých z nás: jak svým dílem přispět k tomu, aby nedošlo k ekologické a sociální katastrofě? Půvabně hravý a svěží snímek o vztahu člověka k přírodě klade otázku, jestli má větší smysl snažit se změnit svět, anebo sebe sama, a vedle smíchu a dojetí nabízí i spousty podnětů k zamyšlení.

Halldóra Geirharosdóttir, objevující se v dvojroli, byla právem nominována na Evropskou filmovou cenu 2018 v kategorii Nejlepší herečka.

Lektorský úvod Vladimíra Hendricha.

Městská knihovna v P...
Tel: 222 113 555
Mariánské náměstí 1
Praha 1, 11572
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: