Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
08
března

Výstava Tibet očima českých dětí

Kampus Hybernská

zpět na výpis akcí
 

Vernisáž výstavy

Datum:08. 03. 19
Čas:18:00 - 21:00
Kategorie: kultura|galerie

Vernisáž proběhne v pátek 8. března 2019 od 18:00 v Kampusu Hybernská 4, Praha 1
Výstava potrvá do 17. 3. 2019.
Na výstavě uvidíte díla studentů, kteří se zapojili do výtvarné a literární soutěže v rámci akce Vlajka pro Tibet.
V průběhu vernisáže 8. 3., vás zveme na lahodnou tibetskou polévku thukpu, vystoupení taneční skupiny radostných tanců Khaita a na besedu s překladatelkou Kamilou Hladíkovu ke knize Zápisky z Tibetu.
Beseda představí Tibet prostřednictvím knihy "Zápisky z Tibetu" z pera básnířky, esejistky a aktivistky Cchering Özer (nar. 1966), která je v současnosti jedním z nejvýraznějších hlasů komentujících a dokumentujících současné dění na „střeše světa“. V říjnu 2015 vyšel český překlad této autorčiny "osudové" knihy, která Özer v roce 2004 přivedla na dráhu disidentky a nezávislé spisovatelky. Jedná se o velice subjektivní, poetické a mnohovrstevné zachycení tibetské reality na počátku jednadvacátého století.
Knihu představí její překladatelka Kamila Hladíková, sinoložka působící na Katedře asijských studií Univerzity Palackého v Olomouci. Zazní zde ukázky z knihy doprovázené fotografiemi ilustrujícími současný vývoj v Tibetu.

Kampus Hybernská
Tel:
Hybernská 4
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: