Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
19
února

La Película 2019

Kino Světozor

zpět na výpis akcí
 

Jedinečný vhled do španělské kultury prostřednictvím filmového plátna.

Začátek:19. 02. 19
Konec:24. 02. 19
Čas:18:00 - 21:00
Kategorie: kultura|kina

Investigativní dokument o téměř neznámé pražské epizodě ze života proslulého revolucionáře Che Guevary, animovaný film na motivy původního španělského komiksu, favorité španělských výročních cen Goya či výběrová přehlídka současné peruánské kinematografie – to a další filmové lahůdky bude k vidění již za měsíc v Praze, Brně, Hradci Králové a Ostravě na festivalu LA PELÍCULA. Festival španělských a španělsky mluvených filmů nabídne divácky úspěšné filmy, odbornou kritikou opěvované snímky i zajímavé dokumenty.

Málokdo ví, že comandante Ernesto Guevara pobýval v 60. letech v Praze. Dokument Vzpomínky na tajemný rok (Mémorias de um ano secreto) je pojatý jako investigativní reportáž a nabídne řadu unikátních výpovědí a informací, které objasňují další osud Che Guevary. Známý revolucionář se objeví i v dalším snímku, i když jen ve vedlejší roli. Animovaný film Black se řekne Beltza (Black is Beltza) je adaptací původního komiksu vycházejícího ze skutečných událostí a nese silné protirasistické poselství.

Unikátní bude sekce, která představí moderní peruánskou kinematografii. Prostřednictvím pěti snímků nabídne jedinečný pohled do života peruánské společnosti i úchvatnou panenskou přírodu. Pověstnou třešničkou na dortu pak bude snímek Wiñaypacha, který je prvním filmem natočeným v ajmarštině.

La Película proběhne od 19. do 24. února 2019 již tradičně v  prostorách pražského kina Světozor, od 20. do 22. února bude španělština znít v ostravském Minikině a od 21. do 23. února v brněnském kině Scala. Od 25. do 26. února si španělské filmy budou moci vychutnat diváci v Bio Central v Hradci Králové.

Snímek Všichni to vědí (Todos lo saben) bude od 21. 2. k vidění i v dalších kinech po celé České republice v distribuci Aerofilms.Oblíbená filmová přehlídka nabídne divácky úspěšné filmy, odbornou kritikou opěvované snímky i zajímavé dokumenty. Těšit se můžete na unikátní sekci věnovanou peruánské kinematografii i filmovou poctu Pilar Miró.

Kino Světozor
Tel: 224946824
Vodičkova 791/41
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: