Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
06
ledna

Průvod Tří králů 2019

Arcidiecézní charita Praha

zpět na výpis akcí
 

Tříkrálový průvod centrem Prahy v čele s třemi králi na velbloudech

Datum:06. 01. 19
Čas:14:30 - 17:30
Kategorie: kultura|Benefiční

Průvod v čele s třemi králi na velbloudech vyrazí ve 14.30 hodin z Malostranského náměstí v Praze 1 a bude pokračovat přes Karlův most, Karlovu ulici a Malé náměstí k živému betlému na Staroměstském náměstí, kde podle biblické legendy předají králové své dary nově narozenému Ježíškovi.

„Srdečně zveme k účasti především rodiny s dětmi i všechny, kdo chtějí spolu s námi vychutnat vánoční atmosféru,“ říká Jaroslav Němec, ředitel Arcidiecézní charity Praha. „Děti se budou moci vyfotit na velbloudech, dospělé, věříme, zaujme Rybova Česká mše vánoční, která celou akci uzavře."

Průvodu Tří králů bude předcházet bohoslužba slova v kostele sv. Tomáše v Praze 1. Kardinál Dominik Duka při ní udělí své požehnání koledníkům Tříkrálové sbírky. Výtěžek sbírky podpoří projekty Charity, mj. materiální a potravinovou pomoc nejchudším lidem v Česku, Poradnu Magdala a její pomoc obětem násilí, vybudování centra sociálních služeb Farní charity Vlašim, ozdravný pobyt běloruských dětí v Praze, provoz nemocnici v Ugandě a řadu dalších projektů.

Průběh Tříkrálového průvodu:
14.30 Bohoslužba slova a požehnání kardinála Dominika Duky koledníkům Tříkrálové sbírky (kostel sv. Tomáše v Praze 1)
15.00 Zahájení průvodu Tří králů na velbloudech od Josefské ulice (u kostela sv. Tomáše) přes Karlův most, Karlovu ulici, Malé náměstí na Staroměstské náměstí
16.00 Jakub Jan Ryba: Česká mše vánoční (pódium)

Arcidiecézní charita...
Tel: 224 246 573
Londýnská 44
Praha 2, 12000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: