Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
27
listopadu

VŠE bez odpadu: promítání filmu A Plastic Ocean

Vysoká škola ekonomická v Praze

zpět na výpis akcí
 

Klub mladých politologů Vás zve na promítání filmu „A Plastic Ocean“

Datum:27. 11. 18
Cena:Zdarma
Čas:18:00 - 21:00
Kategorie: kultura| poznání|

Klub mladých politologů Vás zve na promítání filmu „A Plastic Ocean“! 

Dne 27. 11. 2018 od 18:00 hodin v učebně SB323.

Zároveň Vám na promítání představíme náš nový projekt VŠE bez odpadu! A proč jsme si vybrali toto téma? Politologie na VŠE má velice blízko k ekologii a nikdo z nás nemohl přehlédnout v dnešní době tolik diskutovaný problém znečištění oceánů odpady, hlavně plasty. Proto jsme chtěli aktivity našeho spolku rozšířit i tímto směrem. Vymysleli jsme tedy projekt, jehož cílem je snížení množství odpadu na půdě VŠE. 

Na VŠE se pouze ve dvou občerstvovacích zařízeních denně prodá 200 káv do kelímku s sebou. To je 4000 kelímků měsíčně, když počítáme jen pracovní dny. Každý den tak vzniká obrovské množství odpadu, pouze v jedné z budov naší školy! A s tím jsme se rozhodli něco udělat a motivovat studenty, aby se aktivně zapojili!

Abychom studentům přiblížili problematiku nadměrné produkce odpadu, rozhodli jsme se pro promítání filmu „A Plastic Ocean“ pod záštitou Greenpeace. O čem dokument je?

Každým rokem vzniká 300 milionů tun plastového odpadu. Nutno podotknout, že pokud se situace nezmění, do roku 2050 bychom v oceánech mohli vidět plavat více plastu než ryb. „Plast je nejodolnější materiál, který kdy člověk vyrobil. Každý kousek se v určité formě na naší planetě stále nachází,“ dodává k motivaci vzniku filmu režisér.

Režisér a novinář Craig Leeson spolu s rekordmankou ve freedivingu a ekologickou aktivistkou Tanjou Streeter a celým týmem vědců odhalují šokující pravdu o úrovni znečištění a množství plastu v našich oceánech. To, co začíná jako idylický dokumentární film o krásách oceánů, končí alarmujícími záběry plastového podvodního světa.

Film bude promítán v anglickém jazyce s českými titulky.

Vysoká škola ekonomi...
Tel: 224095718
náměstí Winstona Churchilla 1938/4
Praha 3, 13000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: