Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
18
listopadu

Přijď na koncert, zachraň prales! 3

Café Na půl cesty

zpět na výpis akcí
 

Přijďtě k posluchu a pomožte zachránit prales. 

Datum:18. 11. 18
Čas:19:00 - 22:00
Kategorie: kultura|koncerty lifestyle|

18. 11. 2018 – PRAHA – CAFÉ NA PŮL CESTY – START: 19:00

Stejně jako minulý rok, proběhnou i letos benefiční koncerty s cílem zachránit část, pro život tolik důležitého a po celém světě neustále decimovaného, deštného pralesa. Minulý rok jsme v Liberci a Brandýse nad Labem vybírali peníze pro kolektiv BOSQUE MEDICINAL, který působí v Ekvádoru. Během dvou koncertů jste pomohli nashromáždit 8 300 Kc! 

Letos jsme se rozhodli podpořit neziskovou organizaci KEDJOM-KEKU z.s. Ta byla založena v roce 2010 s cílem zachránit a obnovit horské mlžné lesy v africkém Kamerunu. A jdou na to jak jinak než od lesa. Už před 6 lety v oblasti Kedjom-Keku (Lidé z lesa) postavili základní školu pro děti, kteří do té doby přístup ke vzdělávání neměly. Soustředí se také na osvětu místních farmářů, pastevců a lovců a nabízí jím alternativní, k přírodě šetrné způsoby obživy. Díky nim se podařilo úbytek lesa rapidně zpomalit a začínají s jeho postupnou obnovou. Nejohroženější části lesa společně s místní komunitou oplocují, sází tam stromy a chovají včely. Věří totiž, že ochrana přírody souvisí především s přístupem a bohatstvím lidí. Čím spokojenější lidé, tím více přírody kolem nich. A platí to i obráceně. 
Život v Kamerunu vám přiblíží zakladatel neziskovky Martin Mikeš, který hned po skončení naší šňury benefičních koncertů odlétá zpátky do válkou zmítaného Kamerunu, aby se ujistil, že je tamní horský les v pořádku a tisíce mladých stromků rostou do výšky.
http://kedjom-keku.com/cs/
https://www.facebook.com/Kedjom.Keku/

Kapely, které akci podpoří:

I AM PENTAGON
Excelentní melancholický hardcore s hloubavými osobními texty. Mikrofon třímá Banán a tak se nemusíš bát, že by tě show nebavila a nebo že by jsi přišel o zajímavé komentáře mezi songy. 
Poslední pentagoní album k poslechu zde:
https://www.youtube.com/watch?v=9okKAwFR_MQ

SCALP
Energií stále nabití nezmaři z okolí Liberce a Brandýsa nad Labem. Partička, která už přes deset let brouzdá českým punkovým řečištěm a loni se jí konečně podařilo vyprodukovat i nahrávku zaříZLOU do černých drážek vinylu:
https://scalpband.bandcamp.com

LOOSERS
Zjevení na české D.I.Y. punk scéně. Mladá jihočeská krev, znějící jako mix Balaclavy a PNS. Zvláštní spojení? Ale funkční! Přesvědč se sám:
https://www.youtube.com/watch?v=AEzfqcY2qMI


Těšíme se na tebe. PŘIJĎ NA KONCERT, ZACHRAŇ PRALES!!!

Café Na půl cesty
Tel: 777913053
Pujmanové
Praha 4, 14000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: