Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
03
listopadu

Den mrtvých – Día de Los Muertos 2018

Alfred ve dvoře

zpět na výpis akcí
 

Již 13. ročník oslav Dne mrtvých

Datum:03. 11. 18
Cena:od 50 Kč
Čas:14:00 - 17:30
Kategorie: kultura|divadla zábava| poznání|

Již 13. ročník oslav Dne mrtvých v podání Alfred ve dvoře / Motus se stejně jako vloni uskuteční v komornější podobě v prostorách divadla. Jako obvykle se můžete těšit na dětské dílničky a divadlo pro malé i velké - pohádku Albert se bojí. Na závěr společně sníme „jedlý“ oltář. 

Vzhledem k omezené kapacitě doporučujeme využít předprodej vstupenek a zajistit si tak místo na představení či dílničku s předstihem.

Día de los Muertos jsou tradiční mexické slavnosti, kde se setkává prehispánská a katolická kultura. Je to čas plný silných, ovšem ne pouze negativních emocí. Vzpomínka na zesnulé se pojí s koloritem oslavy a zábavy, jelikož smrt v mexickém pojetí není definitivním koncem života, ale jeho jinou podobou. 

HARMONOGRAM:
14-16h – dětské dílničky (50 Kč/dílna)
16:30 – Wariot Ideal: Albert se bojí (200/100 Kč)

DĚTSKÉ VÝTVARNÉ DÍLNY POD VEDENÍM LEKTOREK Z VELETRŽNÍHO PALÁCE
Dílničky pro děti budou dvě. V jedné si děti vyrobí barevné lebkové masky (škrabošky), ve druhé pak vzpomínková světýlka pod vedením zkušených lektorek z Národní galerie ve Veletržním paláci Dagmar Chocholáčové, Kláry Huškové Smyczkové, Andulky Kotrbové Rejchrtové a Lucie Fryčové. Vstupné pro 1 dítě na 1 dílnu stojí 50 Kč. Vzhledem k omezené kapacitě dílen – 100 dětí od 14 do 15h a dalších 100 dětí v čase od 15 do 16h – doporučujeme zakoupit vstupenky předem na goout.cz. Pro případné další informace ohledně výtvarných dílen volejte 775 186 461.

WARIOT IDEAL: ALBERT SE BOJÍ
Pohádka pro diváky od 8 let. / 60 min.
Komediální příběh o zápase malého chlapce s vlastním strachem. Představení v sobě mísí prvky westernu, komiksu, dramatu všedního dne a je převyprávěno stylem klaunské pantomimy. „Jsem tady, jsem za tebou, jsem ve tvých očích, ve tvém hlasu. Ty mne nevidíš, ale já tebe ano.“ Podaří se Albertovi překročit svůj stín, a vyhrát tak zápas s vlastním strachem? Zvládne to sám? Obrovská představivost versus trpasličí odvaha.
Koncept, hraje: Vojta Švejda
Režie: James Donlon (USA)
Světelný design: Jan Beneš
Hudba: Petr Wajsar, Jiří Mráz, Martin Zpěvák
Hudební doprovod: Martin Zpěvák (kontrabas), Jiří Mráz (klarinet)

Alfred ve dvoře
Tel: 233 376 985
Františka Křížka 36
Praha 7, 170 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: