Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
17
října

Das Filmfest Praha

Das FilmFest

zpět na výpis akcí
 

DAS FILMFEST letos s Romy Schneider, Brechtem, Bergmanem či Formanem

Začátek:17. 10. 18
Konec:23. 10. 18
Čas:18:00 - 23:00
Kategorie: kultura| zábava| poznání|

Třináctý ročník přehlídky německých, rakouských a švýcarských filmů proběhne od 17. do 23. října v Praze a od 29. října do 2. listopadu v Brně.

Festival německy mluvených filmů DAS FILMFEST nabídne v letošním roce pět programových sekcí. Kromě tradiční DAS FILMFEST SPEZIAL, která představí ty nejzajímavější, cenami ověnčené i divácky úspěšné snímky, dokumentární DIE DOKU a krátkometrážních SHORTS, se mohou letos diváci těšit také na tematické sekce OSOBNOST / DIE PERSÖNLICHKEIT a SPOLU & SÁM / ZUSAMMEN & ALLEIN.

V rámci DAS FILMFEST SPEZIAL festival uvede například zmiňovaný snímek MURER - ANATOMIE PROCESU / MURER - ANATOMIE EINES PROZESSES, dále drsný policejní thriller COPS, drama z posledních dnů války, založené na skutečných událostech, KAPITÁN / DER HAUPTMANN, energický snímek o dospívání a hledání vlastní identity BLUE MY MIND či velkoryse pojatou a divácky mimořádně úspěšnou „pohádku pro dospělé“ TIMM THALER ANEB O CHLAPCI, CO PRODAL SVŮJ SMÍCH / TIMM THALER ODER DAS VERKAUFTE LACHEN.
Sekce SPOLU & SÁM / ZUSAMMEN & ALLEIN pozve diváky na romantickou roadmovie po Evropě se snímkem 303, nabídne svěží vztahovou komedii KIM MÁ PENIS / KIM HAT EINEN PENIS a představí úspěšnou tragikomedii s hvězdným obsazením ARTHUR & CLAIRE.

Velice silná je v letošním roce populární sekce DIE DOKU. Kromě snímků věnovaných filmovým velikánům (LIFE AS IT IS: MILOŠ FORMAN ON MILOŠ FORMAN, HLEDÁNÍ INGMARA BERGMANNA /

Informace naleznete na www.dasfilmfest.cz. Přesný program bude na webu zveřejněn do konce září. Přehlídku tradičně spolupořádají Goethe-Institut, Rakouské kulturní fórum v Praze a Švýcarské velvyslanectví v České republice.

Das FilmFest
Tel: 774 615 800
Vodičkova 704/36, Sokolovská 1
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: