Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
15
září

Opravme Česko 2018 - Praha

Opravárna

zpět na výpis akcí
 

Rozbilo se vám doma něco? Přineste to našim opravářům, podívají se na to. Kromě toho vás čeká dobré jídlo, pití, hudba, přednášky a workshopy.

Datum:15. 09. 18
Čas:13:00 - 19:00
Kategorie: poznání|ostatní, workshopy

 

Opravme Česko! To je heslo Opravárny, největší sítě hobby opravářů i odborných servisů v ČR. U příležitosti oslavy roku fungování nového webu www.opravarna.cz pro vás spolu s dalšími partnery připravujeme den plný opravárenských workshopů, přednášek na témata prevence vzniku odpadu a cirkulární ekonomiky a ukázek oprav včetně možnosti přinést svůj výrobek na spravení našim profíkům. Dále vás čeká dobré jídlo, pití, tombola, hudba, networking a relax. Pro děti budou připravené soutěže s ekologickou tématikou.

KDY a KDE:
V sobotu 15. září, od 13 hodin, v Kampusu Hybernská, Hybernská 4, Praha 1. Kousek od metra Náměstí republiky (bližší výstup z metra směrem k Palladiu je už v provozu).
 
V tomto skvělém prostoru Kampus Hybernská máme k dispozici nádvoří s posezením, kde budou naši opraváři se stolky a nářadím, přednáškový sál, místnost pro workshopy, kavárnu, kde si budete moct koupit výbornou kávu, nealko, pivo, víno i dobré jídlo (pouze vegetariánské).
 
PROGRAM:
10 - 11:30 workshop opravy mobilů (pouze pro účastníky workshopů)
11:30 - 13:00 workshop opravy elektro (pouze pro účastníky workshopů)
13:00 Areál se otevírá pro veřejnost
13:30 - 14:00 Tisková konference
14:30-15:30 Oficiální zahájení - úvodní přednášky
15:30-17:00 Buzztalks - panelová diskuze na téma opravitelnosti výrobků
17-17:15 Vylosování tomboly
17:15-?? Hudba a volná zábava
13-18 Opraváři opravují lidem
13-18 Dětský koutek a soutěže
13 - 18 otevření recyklační dílny a exkurze

 
Na místě budou přítomní ověření hobby opraváři i odborné servisy z naší databáze na oblasti (budeme rozšiřovat):
- mobilní telefony
- PC, tablety, notebooky
- drobné a domácí elektro (mixéry, toustovače, audio apod..)
- starší elektro (staré vysavače, gramofony, heligonky a další věci, které odborné servisy už neopravují, ale vy je máte prostě rádi :-) )
 
Výrobky stačí přinést a sledovat, jak jim naši opraváři vdechují nový život, případně se na opravu vrhnete společně. Cena za opravu je na domluvě mezi vámi. Obvykle velmi nízká. Výrobky, na které nebudou na místě náhradní díly si opraváři převezmou na později a vystaví vám předávací protokol. Pro neopravitelné výrobky bude na místě box - budou odevzdány k odborné recyklaci.
 
Předběžně potvrzení hosté s příspěvky:
- Opravárna, Jan Charvát
- Ministerstvo životního prostředí
 - OSN ČR
- Evropská komise ČR
- Institut pro cirkulární ekonomiku
- Kampus Hybernská, Jan Bičovský
- Alza
- Sdružení český spotřebitel, Viktor Vodička
- Zero waste domácnost, Pavla Wernerová
 
Vstupné:
- dobrovolné, doporučeno 100 Kč, výtěžek půjde na kampaň Opravme Česko. Přispěvatelé se budou moci zúčastnit tomboly o kvalitní elektro výrobky, mobilní telefon a další ceny od našich partnerů, a také dostanou voucher na zadání zakázky na našem webu zdarma. Kdo přinese starý neopravitelný mobil k recyklaci, bude také zařazen do tomboly.
 
- pokud máte zájem o místo na workshopech, ozvěte se předem na zakazky@opravarna.cz. Budou probíhat dva - opravy mobilních telefonů/PC a opravy elektra. Naučíte se například poznat příčinu závady, přeměřit elektrický proud, pájet, vyměnit displej apod.
Workshopy jsou dvouhodinové, vedené našimi profíky, s ukázkou na skutečných výrobcích. Cena jednoho je 450 Kč, 890 Kč s občerstvením a nápoji po celý den konání akce. Kapacity jsou velmi omezené, hlaste se co nejdříve. Další ale budeme průběžně vyhlašovat i mimo tuto akci.

 
Kampus Hybernská
Tel: 725483292
Hybernská 4
Praha, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: