Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
08
září

Den letiště Letňany 2018

Letiště Praha Letňany

zpět na výpis akcí
 

100 let česko-slovenského letectví, šedesáté výročí legendárního Blaníku, vysílání Českého rozhlasu přímo z letiště.

Datum:08. 09. 18
Čas:10:00 - 20:00
Kategorie: poznání|ostatní

Letošní Den Letiště Letňany se koná 8. září 2018 a bude skutečně speciální. 100 let česko-slovenského letectví, šedesáté výročí legendárního Blaníku, vysílání Českého rozhlasu přímo z letiště, to jsou hlavní atributy tohoto leteckého svátku pro letošní rok. A samozřejmě, bohatý letový i neletový program.

Největším lákadlem pro fanoušky letectví bude vystoupení originálních historických letounů nebo jejich věrných letuschopných replik. Počínajíc prvním československým dolnoplošníkem Avia BH 1 z roku 1923, přes německý stroj Arado 96BN, sovětský stíhací letoun Jak-3, americký pozorovací letoun Piper 18 Cub nebo americký válečný dopravní letoun Beechcraft 18 a další stroje.

Dále se divákům samozřejmě představí poválečná výroba čs. letounů řady Zlín, zemědělské letadlo Z37 Čmelák i se Štefanem a dále jako každý rok ředstaví Centrum leteckého výcviku Pardubice státního podniku LOM letouny L-410, vrtulník Mi-2. Jako každý rok uvidíte i leteckou akrobacii. Zkrátka nepřijdou ani děti – jako vždy pro ně bude připravena řada atrakcí. Brány letiště se náštěvníků otevřou v sobotu 8. září 2018 v 9:30 h, program začne v 10 hodin.

 

Letiště Praha Letňany
Tel:
Hůlkova 1075/35
Praha-Kbely, 197 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: