Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
21
srpna

Letní kino: Zodiac

Žluté lázně

zpět na výpis akcí
 

Novinář Jake Gyllenhaal se dostane k případu záhadného masového vraha, který zabíjí náhodně vybrané oběti.

Datum:21. 08. 18
Cena:50 Kč
Čas:21:30 - 23:15
Kategorie: kultura|kina

Zločinec, přezdívaný Zodiac, rozeslal do novin dopisy a šifrované zprávy o svých budoucích i minulých vraždách a touha po jeho odhalení se pro žurnalistu stává posedlostí... Příběh filmu vychází ze skutečných událostí a vypráví o masovém vrahovi, který po několik desetiletí děsil obyvatele San Francisca a zavaloval úřady čtyř soudních okrsků svými šiframi a dopisy. Dopadení Zodiaca se pro skupinu čtyř policistů stalo posedlostí, která z nich udělala tvory naprosto nepodobné sobě samým. Jejich životy byly kvůli nekonečnému přívalu dalších a dalších stop naprosto v troskách. Zodiac vypráví o řádění šílence, který nebyl nikdy dopaden a který držel celý národ v osidlech strachu. Počet mrtvých, kteří byli usmrceni jeho rukou už asi nikdy nezjistíme. Jedno je však jisté : mezi jeho oběti patří i ti, kteří přežili... Není snad děsivějšího případu než je tento. Zodiac vypráví o řádění šílence, kterého zodpovědné autority nikdy nechytily. Tento hádankář a vrah, který držel celý národ v osidlech strachu, vždy unikl.

Byl to americký Jack Rozparovač. Veřejně se přiznal ke třinácti obětem. Poté k dalším dvaceti čtyřem. Policie však byla schopna potvrdit jen pět nebo sedm z nich. Počet mrtvých, kteří byli usmrceni jeho rukou už asi nikdy nezjistíme. Jedno je však jisté: mezi jeho oběti patří i ti, kteří přežili. Graysmith by obyčejným kreslířem deníku San Francisco Chronicle, který se co do kontaktů ani znalostí nemohl rovnat svému cynickému kolegovi Paulu Averymu, který byl pronikavým novinářem a hvězdou černé kroniky. 

Žluté lázně
Tel:
Podolské nábřeží 3/1184
Praha 4 - Podolí, 140 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: