Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
28
července

Piknik z Nového světa

Muzeum Antonína Dvořáka

zpět na výpis akcí
 

Přijďte si 28. července užít půvabnou zahradu letohrádku Amerika, ve kterém sídlí Muzeum Antonína Dvořáka.

Datum:28. 07. 18
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 22:00

Během dne nabídneme návštěvníkům komentované prohlídky výstavami, dětské hry, hudební zážitky i drobné občerstvení. Piknik si můžete zpříjemnit posezením na zapůjčených dekách a hrou společenských her. 
 
10.00–10.45 / 13.00–13.45
Hříšné radosti muzejníka

Krátká přednáška o muzejní práci během realizace výstavy Hříšné radosti Antonína Dvořáka, která přibližuje umělce jako obyčejného člověka se svými radostmi i neřestmi. 
Poslechněte si, přímo od autorů výstavy, zajímavé informace o práci muzejníka a komentovanou prohlídku výstavy. 
 
11.00–12.00
Workshop s karetní hrou „darda“

Vyzkoušejte si karetní hru darda, kterou Dvořák s oblibou hrával se svými přáteli. Historií a pravidly hry vás provede předseda Clubu sběratelů hracích karet Petr Bílý.
 
12.00–12.45 / 14.00–14.45
Na cestě s Muzeem Antonína Dvořáka

Ve stálé expozici Cesty Antonína Dvořáka poznejte, co vše obnáší práce v Národním muzeu. Cestu jednotlivých sbírkových předmětů vám přiblíží kurátoři expozice. Kromě zajímavých faktů o Antonínu Dvořákovi se také dozvíte o tom, jaké podmínky jsou potřeba k vystavení sbírkových předmětů, nebo co obnáší jejich restaurování a mnoho dalšího.
 
15.00–15.30 / 17.00–17.30
Collegium 419

Vokální soubor, v jehož podání zazní zhudebněné Dvořákovy oblíbené recepty.
 
16.00–16.45
Michnovský letohrádek zvaný Amerika

Přednáška o budově Muzea Antonína Dvořáka a historii okolní zástavby s historikem umění Jakubem Syneckým, s nímž se jindy můžete setkat například při vycházkách a přednáškách Pražských domů (prazskedomy.divadlokamen.cz).       
 
18.00–21.30
Alessandro La Rocca

Dvořák v novém kabátě! Poslechněte si Dvořákovy nejznámější „hity“ v novém a neotřelém podání italského performera, zpěváka a pianisty.
Vystoupení je rozděleno do setů po cca 30 minutách.
 
PROGRAM PRO DĚTI
13.00–18.00
Loutkoviště

Přijďte si zahrát svojí oblíbenou pohádku nebo si vymyslete úplně novou!
Kromě těch osvědčených si v Loutkovišti můžete zahrát svůj vlastní příběh a když nevíte, jak začít, je tu pro vás kouzelný začátkovač. Z něj si můžete vylosovat začátek pohádky a zahrát si třeba o tom, jak se Antonín Dvořák do Nového světa vydal nebo jak se zakládalo Národní muzeum.
Loutkové divadlo nabízí pět originálních konstrukcí s různými kulisami a sadou loutek určených ke hře a rozvíjení fantazie celé rodiny.
 
K zapůjčení budou piknikové deky a různé společenské hry. Děti mohou projevit svůj hudební talent na podlahovém pianu a v zahradě bude pro malé i velké k dispozici další oblíbená Dvořákova hra – ruské kuželky.
 
Součástí programu bude ochutnávka dobrot upečených podle původních receptů z kuchařské knihy Terezie Liehmannové, Dvořákovy první lásky ze Zlonic: vanilkové štangle a preclíky k pivu.

Muzeum Antonína Dvořáka
Tel: 224 918 013
Ke Karlovu 462/20
Praha 2, 120 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: