Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
17
srpna

Můj neznámý vojín - Premiéra na střeše

Střecha Lucerny

zpět na výpis akcí
 

Nový dokumentární film o událostech srpnové invaze 1968 do Československa z perspektivy okupanta, titulního neznámého vojína.

Datum:17. 08. 18
Čas:21:00 - 23:00
Kategorie: kultura|kina

V srpnu 2018 si připomínáme už 50leté výročí vpádu armády Varšavské smlouvy do Československa. Tento historický mezník našich dějin připomíná jinou optikou i dokumentární snímek Můj neznámý vojín, režijní debut Anny Kryvenko. Film tvoří převážně dosud nepublikované archivní záběry z celé Evropy a Ruska, zároveň je vyprávěn pohledem jednoho z okupantů, potažmo jeho praneteří – režisérkou snímku, a nabízí nové varianty toho, jak o okupaci Československa v roce 1968 přemýšlet. Rozšiřuje možnosti vnímání historické i současné sovětské, respektive ruské, vojenské mašinérie a propagandy.

Snímek Můj neznámý vojín bude mít premiéru 17. 8. 2018 na střeše paláce Lucerna v Praze a poté vstoupí do online a alternativní distribuce, bude vysílán i v ČT. 

Střecha Lucerny
Tel: 775224086
Štěpánská 61
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: