Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
25
července

Má vlast

Rudolfinum

zpět na výpis akcí
 

Zblízka a nahlas v Praze.

Začátek:25. 07. 18
Konec:20. 08. 18
Cena:Zdarma
Čas:19:00 - 22:00
Kategorie: kultura|koncerty, klasika, ostatní, hudba, vizuální umění zábava| zábava - ostatní,

Výjimečná multimediální výstava, která vznikla u příležitosti 100. oslav založení republiky. Vezme vám dech. Smetanovu Mou vlast a Sinfoniettu Leoše Janáčka uslyšíte a uvidíte tak, jak nikdy předtím. V šesti českých městech. Od června do listopadu. Přijďte poslouchat a žasnout.
Má vlast - zblízka a nahlas je putovní multimediální výstava, která propojuje překrásnou hudbu, výtvarné umění, design a architekturu. Vznikla ve spolupráci České filharmonie a České spořitelny při příležitosti 100. výročí vzniku Československé republiky.

V šesti krajských městech máte možnost vstoupit do speciální zatemněné konstrukce a nechat se pohltit 25 minutovou videosmyčkou na devíti velkoformátových plochách v rozlišení 4K, kterou doprovází dvě legendární skladby v mistrovském provedení České filharmonie. 

První část v podobě Vltavy Bedřicha Smetany symbolizuje nevyčerpatelnou magii české přírody. Ponoříte se do řeky, která je tu vizuální metaforou plynutí času. Stanete se součástí nevyzpytatelného živlu, neuhnete ani před gigantickými betonovými stupni říční kaskády. Navždy změníte zažitou tvář Smetanovy romantické řeky. 

Druhá část projekce před vámi odhalí velkolepý rozmach českého umění v období od první republiky. Jako ústřední hudební motiv zazní čtvrtá a pátá věta Janáčkovy Sinfonietty. Výročí Československa oslavíte za doprovodu řetězce asociací a fascinujících obrazů. Spatříte záblesky fenoménů abstraktního malířství, moderního sklářství, ale i detaily kubistické architektury a designu či funkcionalismu. 

Výstavu navrhla londýnská agentura 59 Productions, která pravidelně spolupracuje s BBC Proms a s Edinburským hudebním festivalem. V minulosti připravovala projekty pro Guggenheimovo muzeum ve španělském Bilbau nebo pro Operu v Sydney. Mezi její nejviditelnější práce patří vizuální řešení zahajovacího ceremoniálu olympijských her v Londýně v roce 2012.

Rudolfinum
Tel: +420 227 059 244
Alšovo nábřeží 12
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: