Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
02
srpna

Letní kino: Milada

Centrum Černý Most

zpět na výpis akcí
 

Ty nejlepší české filmy, nominované na ceny Český lev za rok 2017 v našem letním kině.

Datum:02. 08. 18
Cena:Zdarma
Čas:21:00 - 23:00
Kategorie: kultura|kina

Filmový kanál Prima MAX, společnost UPC Česká republika, rádio Kiss a multikino CineStar Černý Most vás již potřetí zvou do letního UPC MAX kina na střechu Centra Černý Most, kde budou ve spolupráci s Českou filmovou a televizní akademií každý čtvrtek po dobu deseti týdnů promítány ty nejlepší české filmy, nominované na ceny Český lev za rok 2017. Opět se můžete těšit na netradiční atmosféru letního kina, známé tváře televize Prima, a hlavně na to nejlepší z české hrané i animované tvorby loňského roku. Vstup na promítání bude i letos pro všechny diváky zdarma. 

Film Milada je inspirován osudem a životem JUDr. Milady Horákové, který se dotkl mnoha lidí. Odehrává se v letech 1937 – 1950 a vypráví příběh ženy, v jejíž osobnost a životě byly morální principy zakořeněny tak silně, že se často ve svých rozhodnutích řídila více svým svědomím než srdcem, a to i za cenu ohrožení vlastní rodiny a sebe sama. Milada Horáková byla popravena 27. června 1950 i přesto, že tehdejší prezident Československé republiky dostal mnoho žádostí o udělení milosti. O její milost žádali např. Albert Einstein, Winston Churchill nebo Eleanor Rooseveltová. Ústředními tématy filmu jsou svoboda, boj za demokracii, pravda, láska, naděje, moc a oběť, které jsou velmi aktuální i dnes. Cílem filmu je přiblížit osobnost Milady Horákové, její život a osud, nejširšímu publiku v České republice a v zahraničí.

Centrum Černý Most
Tel: 281918100
Chlumecká 765/6
Praha 9, 198 19
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: