Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
08
června

Velká výstava bezobratlých v Botanické zahradě

Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty UK

zpět na výpis akcí
 

Botanická zahrada PřF UK bude hostit celou plejádu živočichů.

Začátek:08. 06. 18
Konec:17. 06. 18
Cena:40 Kč
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: poznání|fauna a flora

Svět bezobratlých živočichů je pestrý na počet druhů, nejrůznější bizarní životní strategie, ale také na tvarovou a barevnou rozmanitost a ano - na krásu. Vědci působící na katedře zoologie Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy a v Národním muzeu spojili své síly, aby krásy bezobratlého světa přiblížili co nejširšímu okruhu zájemců. Třetí ročník Velké výstavy bezobratlých představí plejádu živočichů od sekáčů, pokoutníků či vodouchů až po raky, berušky vodní nebo splešťule. V akváriích si zblízka prohlédnete také larvy jepic, potápníků a vážek, v teráriích najdete brouky zlatohlávky, střevlíky či mrchožrouty.

K vidění bude rovněž sekce bezobratlých obyvatel našich domovů nebo kolekce měkkýšů střední Evropy. Živé exponáty doplní fotografie našich nejzajímavějších bezobratlých. Budete se tedy moci bezprostředně setkat jak s běžnými, tak s velmi vzácnými a ohroženými druhy ze střední Evropy i blízkého okolí.

Botanická zahrada Př...
Tel:
Na Slupi 16
Praha 2, 128 01
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: