Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
30
května

Barbora Reichová - Prvních 10

Nikon Photo Gallery

zpět na výpis akcí
 

Pro Barboru Reichovou nejsou důležité jen okamžiky vítězství. Sport se snaží zachytit kreativně, výtvarným a často minimalistickým způsobem.

Začátek:30. 05. 18
Konec:08. 07. 18
Cena:Zdarma
Čas:12:00 - 19:00
Kategorie: kultura|galerie

Mezi špičkovými sportovními fotografy není mnoho žen, nicméně Barbora Reichová už deset let jasně ukazuje, že zachycení sportovních okamžiků v jejich dynamice a akčnosti není výlučně mužskou doménou.

Po studiu na střední fotografické škole byla její touha po fotografování tak veliká, že nedokončila následující studium zaměřené na muzejnictví, a přes krátkou zkušenost s prací fotolaborantky a učitelky praktického vyučování na Střední fotografické škole v Praze Vysočanech, se dostala k tomu, co ji už od dětství fascinovalo nejvíce. Ke sportovní fotografii. Spojila tak dvě svoje vášně – sport, který od dětství nejen milovala, ale také ho i aktivně provozovala, a sportovní fotografii.

 

Sama hrála basketbal a další sporty. Například ve florbalovém týmu odehrála několik extraligových sezon. Díky aktivnímu sportování získala přirozený cit pro předvídání akce na hřišti nebo v závodu, což je pro sportovního fotografa jedna z klíčových dovedností. Za fotografií šla cílevědomě a trpělivě už od mládí, aby se v roce 2008 stala v pouhých třiadvaceti letech posilou do té doby ryze mužského týmu fotografů Deníku Sport. Jako fotografka jediného českého sportovního deníku pak během deseti let se svými Nikony navštívila řadu prestižních sportovních událostí po celém světě, včetně Olympijských her ve Vancouveru, Soči, Riu a Pchjongčchangu. Má za sebou také řadu zápasů NHL a NBA, mistrovství světa v hokeji, biatlonu i duely české fotbalové reprezentace na Euru.

 

Pro Barboru Reichovou nejsou důležité jen okamžiky vítězství. Sport se snaží zachytit kreativně, výtvarným a často minimalistickým způsobem. Významnou roli v jejím fotografickém vidění sportovního světa hrají pro mnoho běžných diváků přehlédnutelné linie, barvy, světlo a stín. V posledních letech jsou její doménou také portrétní fotografie sportovců.

 

V loňském roce slavila vítězství v soutěži Sportovní fotografie roku v kategorii „portrét“ s fotografií zarostlého kapitána národního týmu, hokejisty Jakuba Voráčka. Za další snímky byla oceněna v soutěži Czech Press Photo, její tvorba zaujala i prestižní mezinárodní agenturu Getty Images. Barbora se probojovala do výběru deseti sportovních fotografek z celého světa, ucházejících se o fotografickou stáž v této agentuře. Je držitelkou ceny Fair Play, jíž pravidelně uděluje Český olympijský výbor. Pátým rokem také přednáší na Akademii žurnalistiky a nových médií.

 

I přesto, že se její tvorba nyní i díky studiu na Institutu tvůrčí fotografie Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě více rozšiřuje například směrem k dokumentu, sportovní fotografie pro ni zůstává stále volbou číslo jedna.

Nikon Photo Gallery
Tel: 257 317 277
Újezd 19 
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: