Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
17
května

Artpark: Obrazy v pohybu - Vernisáž

Galerie Rudolfinum

zpět na výpis akcí
 

Nová podoba Artparku, reagující na výstavu Standing Water Mata Collishawa v Galerii Rudolfinum.

Datum:17. 05. 18
Cena:Zdarma
Čas:17:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

Ve čtvrtek 17. května v 17:00 otevíráme novou instalaci v Artparku - Obrazy v pohybu!

Nová podoba Artparku, reagující na výstavu Standing Water Mata Collishawa v Galerii Rudolfinum, se zaměří především na práci s animací a různými typy projekce, a na fenomén parafráze ve výtvarném umění.

Interaktivní instalace, jejichž tvorby se ujali umělci Richard Loskot, František Týmal a Marek Brožek vycházejí z techniky klíčování, která je využívána v současné filmové tvorbě, ale také z prekinematografických animačních technik z dob mnohem dávnějších, přičemž Mat Collishaw těchto přístupů sám hojně využívá.

Autorkou teoretické části Artparku je Zdenka Švadlenková, která zde uvede příklady parafrází ve výtvarném umění, ale také historické souvislosti. Přijďte se podívat, jak se díla klasiků v průběhu staletí v očích jejich nástupců a nových diváků proměňovala. Vítání jsou zejména dětští návštěvníci!

I nadále budou v Artparku probíhat Nedělní workshopy pro děti a programy pro školní skupiny.

Galerie Rudolfinum
Tel: +420 227 059 205
Alšovo nábřeží 79/12
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: