Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
20
května

Starobohnické posvícení - 11. ročník

Městská část Praha 8

zpět na výpis akcí
 

Akce bude v poledne začínat okázalým historickým průvodem krále Vladislava s chotí Juditou Durynskou bohnickými ulicemi (půjde se až ke Krakovu).

Datum:20. 05. 18
Cena:Zdarma
Čas:12:00 - 19:00
Kategorie: pro děti|Kultura, Zábava

Bohnice si v květnu připomenou kulaté výročí, 860 let od posvěcení kostela sv. Petra a Pavla. Právě z roku 1158 pochází první písemná zmínka o tomto kostele, kdy jej posvětil pražský biskup Daniel, zřejmě v přítomnosti přemyslovského vládce Vladislava a jeho manželky Judity.

Tuto významnou událost se rozhodla připomenout městská část Praha 8, a ve spolupráci s bohnickou farností a Osmičkou pro rodinu v tomto duchu uskuteční tradiční Starobohnické posvícení.

V pořadí již 11. Starobohnické posvícení se uskuteční na náměstí ve Starých Bohnicích v neděli 20. května 2018 od 12 do 19 hodin. Akce bude v poledne začínat okázalým historickým průvodem krále Vladislava s chotí Juditou Durynskou bohnickými ulicemi (půjde se až ke Krakovu). Královu družinu budou tvořit dvořané, zbrojnoši, hudebníci i kejklíři. „Toto významné výročí si zaslouží připomenout slavnostním způsobem, a historický průvod ulicemi Bohnic bude letošní Posvícení symbolicky otevírat,“ uvádí radní pro kulturu Jana Solomonová, pod jejíž záštitou se akce koná. Průvod se vrátí na náměstí ve Starých Bohnicích po 13. hodině a král Vladislav letošní Posvícení z pódia slavnostně zahájí. Králova suita se poté odebere na zahradu Statku Vraných, kde budete moci po celé odpoledne navštívit jejich dobové ležení. Jejich vystoupení vyvrcholí po 16. hodině velkým rytířský turnajem. 

Kromě historického programu se můžou návštěvníci těšit na tradiční staročeský jarmark, posvícenskou tombolu a bohatý doprovodný program pro děti, který bude ve svých výtvarných dílnách po celé odpoledne zajišťovat Osmička pro rodinu. Od 15 hodin bude pro děti hrát Divadlo Studna Čertovskou pohádku.

Vrcholem akce bude koncert Vildy Čoka a jeho kapely Bypass po 18. hodině.

Vstup na akci je pro všechny zdarma.

Bohnice
Tel:
Bohnická 1/36
Praha 8, 181 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: