Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
19
ledna

Uctění památky Jana Palacha v prostorách Karolina

Univerzita Karlova

zpět na výpis akcí
 

V pátek 19. ledna 2018 se prostory pražského Karolina otevřou všem, kterým není lhostejný odkaz Jana Palacha. 

Datum:19. 01. 18
Čas:09:45 - 16:00
Kategorie: poznání|ostatní

Přijďte si spolu s akademickou obcí připomenout osobnost statečného studenta Filozofická fakulta Univerzity Karlovy, od jehož smrti uplyne právě 19. ledna již 49 let a který by v letošním srpnu oslavil 70. narozeniny.

Janu Palachovi, jenž se na protest proti srpnovému vstupu vojsk Varšavské smlouvy v lednu 1969 demonstrativně upálil, se přijdou v pátek 19. ledna v 9:45 hodin poklonit zástupci studentské a akademické obce v čele s rektorem Univerzita Karlova, profesorem Tomáš Zima. Součástí piety bude položení kytice, zažehnutí svíček a tichá vzpomínka. 

Pieta se koná v pátek 19. ledna 2018 od 9 do 16 hodin v areálu Karolinum, v prostorách tzv. Husova dvorku, tedy na autentickém místě, kde byla v lednu 1969 vystavena rakev s Palachovými ostatky.

adresa: budova Karolinum, Ovocný trh 3, Praha 1

Univerzita Karlova
Tel:
Karolinum
Praha 1, 116 36
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: