Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Vypravte se s námi za původními obyvateli Severní a Jižní Ameriky.

Začátek:08. 12. 17
Konec:28. 04. 19
Cena:od 100 Kč
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: poznání|muzea

Část výstavy s názvem Indiáni Severní Ameriky bude prodloužena do 17. února 2019 a část Indiáni Jižní Ameriky do 28. dubna 2019.

---

Oblíbené téma se vrací do Náprstkova muzea. To se připravuje na celkovou rekonstrukci, aby mohlo návštěvníky potěšit novými stálými expozicemi. Do té doby pořádá Národní muzem pro návštěvníky dočasné výstavy, které představují zajímavá témata a předměty z jeho bohatých sbírek.

Výstava Indiáni přiblíží původní obyvatele Severní a Jižní Ameriky a jejich minulé i současné tradice.
Návštěvníci se ocitnou na dobrodružné cestě fascinujícím světem indiánů, na které spatří originální sbírkové předměty získané českými badateli a cestovateli, velkoplošné fotografie, autentické filmové i fotografické dokumentace a zvukové nahrávky. Nechybí ani atraktivní předměty, jako jsou zmenšené trofejní hlavy ekvádorských Jívarů (tzv. tsantsy), péřová čelenka parikó brazilských Bororů nebo překrásná maska vlčí bytosti.

Putování výstavou začne v Severní Americe návštěvou lovců bizonů z Velkých plání, řezbářů totemových sloupů Severozápadu, pueblanských keramiků a navažských tkalců, obyvatel dlouhých domů v severovýchodních lesích a Inuitů arktické oblasti.

Návštěvníci se dostanou i do tropického deštného pralesa amazonské pánve, kde se potkají s amazonskými indiány a jejich běžnými činnostmi nebo si prohlédnou tradiční dům i různé typy pohřebišť. Ocitnou se také v údolích a náhorních plošinách And. Tam poznají život současných horských indiánů a prozkoumají archeologická naleziště předkolumbovských kultur.

Náprstkovo muzeum as...
Tel: 224 497 500
Betlémské náměstí 269/1
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: