Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
15
prosince

Vánoční setkání s videomappingem

Werichova vila

zpět na výpis akcí
 

Pětiminutový průřez historií vily mohou diváci zhlédnout v 18:45, 19:45 a 20:45. 

Datum:15. 12. 17
Čas:18:30 - 21:00
Kategorie: kultura|vizuální umění

Vánoční setkání před Werichovou vilou (15. 12. 2017 v 18:30)
Jako poděkování všem příznivcům a přátelům Werichovy vily bude v podvečer 15.12 uspořádáno vánoční setkání Musea Kampa a Werichovy vily s netradiční podívanou v podobě videomappingu na průčelí domu. Pětiminutový průřez historií vily mohou diváci zhlédnout v 18:45, 19:45 a 20:45. 
V tomto adventním čase bychom se rádi za účasti pana Jiřího Pospíšila, který přivítá návštěvníky již v 18:30, rozloučili s první kulturní sezónou po znovuotevření vily a zároveň oslavili nově rozšířenou expozici, která se návštěvníkům otevře hned následující den, 16.12.

Rozšířená expozice v duchu hesla: „Jak to bylo u Werichů?“ (otevřeno od 16. 12. 2017)
Věrná rekonstrukce některých místností bytu Jana Wericha podle dobových fotografií nabídne návštěvníkům pohled zblízka, jako by Jan Werich pouze někam na chvíli odešel.
Co měl Jan Werich rád a jak vlastně žil? A jak u Werichů, kde se neustále něco dobrého vařilo, skladovali potraviny? Co Jan Werich sbíral a s kým se přátelil? To vše a více se návštěvníci dozvědí při návštěvě nově obohacené expozice.

Golem ve sklepení
V hliništi, sklepním prostoru expozice, kde mají návštěvníci možnost vytvořit si vlastního Golema, nově nabídneme také interaktivní příběh, který nás stezkami čtyř živlů provede historií stvoření Golema. Vizualizovaná cesta, zahalená židovskou mystikou, protkaná tajemství hvězd a znamení rudolfinské Prahy, na které dostaneme životní poučení, vyústí ve Staronové synagoze.

Ve Werichově vile se neustále snažíme o znovuoživení prostoru a posílení povědomí o kulturní tradici spojené nejen s obyvateli vily a jejich dobou. Velkou radost nám dělá spolupráce se školami, pro které organizujeme divadelní představení, workshopy a komentované prohlídky. Těšíme se z každého kulturního prožitku a z každého spokojeného návštěvníka.

Werichova vila
Tel:
U Sovových mlýnů 501/7
Praha 1
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: