Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
08
prosince

Konono N1 & Disciplin a Kitschme

Palác Akropolis

zpět na výpis akcí
 

Garážová taneční hudba z Konga! Prehistorický acid house z Kinshasy!

Datum:08. 12. 17
Cena:od 270 Kč
Čas:19:00 - 21:00
Kategorie: kultura|koncerty, hudba

 Z transovních rituálů přímo do elektronických tanečních experimentů bez mezipřistání. Hudba z válečné zóny jižního Konga, přenesená na periferii metropole Kinshasy, s drnkacími skříňkami, megafony, perkusemi z autovraků a po domácku vyrobenými mikrofony.

Tento africký DIY objev se okamžitě stává hitem alternativní scény po celém světě, sklízí úspěchy nejen na podiích world music ale i na elektronických, experimentálních a jazzových festivalů. Odehrál turné s holandskou noise-post-punkovou kapelou The Ex a do londýnské Royal Festival Hall jej pozvala chicagská „post rocková“ sestava Tortoise. Debutové album vyšlo v etno-elektronické sérii Congotronics značky Crammed Discs a proniklo do první desítky Evropského žebříčku world music.

Toto album zařadili mezi nejlepší nahrávky roku 2005 mimo jiné Beck či Anthony And The Johnsons, z tisku pak New York Times, Folk Roots nebo Guardian. Vystoupili na festivalu Steva Reicha, Sonar festivalu a dalších. Zpěvačka Björk je přizvala do studia k natáčení svého alba Volta. S nabídkou společného projektu je oslovil DJ Jeff Mills a odehráli společné turné s Coco Rosie.

V říjnu vydal Crammed Disc dvojalbum Tradi Mods versus Rockers, na které vybraní hudebníci alternativní rockové a elektronické scény nahráli coververze, remixy i vlastní kompozice inspirované zvukem Congotronics. Na albu nejdeme Animal Collective, Sylvaina Chauveava, Deerhof, Juanu Molinu a mnoho dalších. Směs tradičního folku z Bazomba se syrovým zkreslením, k němuž by se jistě pyšně hlásil Jimi Hendrix.

Palác Akropolis
Tel: 296330911
Kubelíkova 1548/27
Praha 3, 13000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: