Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
23
září

Pražský železniční den a oslavy 25 let železnice v PID

České dráhy, a.s.

zpět na výpis akcí
 

Pražský den železnice spojený s oslavami čtvrtstoletí zapojení železnice do Pražské integrované dopravy. 

Datum:23. 09. 17
Čas:09:00 - 18:00
Kategorie: pro děti|S tatínkem

Na pražském smíchovském nádraží se v sobotu 23. září uskuteční slavnostní křest jednotky Elefant v nátěru 25 let železnice v PID. Ve vlaku a před ním bude instalována výstava o histori a budoucnosti Pražské integrované dopravy. Zájemci mohou zhlédnout i klip k výročí 25 let železnice v PID a další krátké filmy. 

Na nádraží Praha-Smíchov budou v tento víkendový den také vystavena další železniční vozidla, zpřístupněná i pro prohlídku jejich interiérů. Chybět nebude modelová železnice nebo drezína. Kromě propagačních stánků Českých drah a ROPIDu najdete na nádraží i stánky s občerstvením. 

Za smíchovského nádraží se můžete svézt zvláštními vlaky, historickou tramvají nebo autobusem na prohlídku Výtopny Zlíchov nebo na komentovné prohlídky Odstaveného nádraží Jih či depa Vršovice. 

V sobotu 23. září je možné také navštívit Království železnic za poloviční vstupné. 

Jízdy vlaků:

parní vlak pojede po trase: Smíchov – Radotín – Krč – (Hlavní nádraží) – Vyšehrad – Smíchov a další jízdy po Pražských spojkách (speciální jízdné na jednu jízdu),
InterPanter pojede po trase: Smíchov – Odstavné nádraží Jih (ONJ), kde mohou cestující z vlaku absolvova prohlídku ONJ (jízdné podle tarifu PID a ČD),
RegioShark pojede po trase: Smíchov – depo Vršovice, následné prohlídky depa Vršovice (tarif PID a ČD),
Motorový vůz M131 jízdy zdarma po stanici.
Jízdy historickou tramvají:

Historickou tramvají se můžete zdarma svézt po trase: Smíchovské nádraží – Anděl – Karlovo náměstí – I.P. Pavlova – Vršovice (Čechovo nebo Kubánské náměstí)

Jízdy historickými autobusy:

Historický autobus pojede od historické tramvaje, tj. z Čechova náměstí nebo od vršovického nádraží na zastávku Vršovický hřbitov/až do depa (jízdy zdarma) 
Historický autobus pojede po trase: Smíchovské nádraží – Výtopna Zlíchov – Království železnic – Smíchovské nádraží (jízdy zdarma).

České dráhy, a.s.
Tel: 840 112 113
Smíchovské nádraží
Praha 5
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: