Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
02
října

Pražské křižovatky - 2017 - Prague Crossroads

Nová scéna

zpět na výpis akcí
 

Slavíme Havlovy narozky

Začátek:02. 10. 17
Konec:08. 10. 17
Cena:od 590 Kč
Čas:20:00 - 23:59
Kategorie: kultura|divadla, ostatní

V loňském roce jsme si připomněli nedožité 80. narozeniny Václava Havla – a tehdy vznikl nápad slavit divadlem. K Havlově poctě jsme zorganizovali na Nové scéně nultý ročník festivalu Pražské křižovatky.

Čas letí, název festivalu a energie pokračovat zůstává. Rozhodli jsme se dát havlovskému odkazu širší kontext a festival posunout dál. Věříme, že divadlo se má vyjadřovat k současné situaci a má dokonce povinnost ji reflektovat. A tak do Prahy na Novou scénu zveme skvělá divadla, která se o to pokoušejí. Vezeme sem činoherní inscenace, které posouvají hranice žánru – a s nimi chceme pražskému publiku představit tvůrce odvážné, nápadité, angažované a mnohdy i velmi zábavné.

Náš festival je poctou Václavu Havlovi v tom nejširším slova smyslu, nechceme recyklovat inscenace jeho textů, ale hledat jeho myšlenky v dílech ostatních. Novou scénu ozdobí jména světového divadla, která jsou stálicemi divadelních festivalů v zahraničí. Chceme divákům dokázat, že v divadle se dá bavit i přemýšlet zároveň. Vezeme vám divadlo naprosto živé a zcela nejsoučasnější. A kdybyste si chtěli promluvit se samotnými tvůrci, můžete, přijedou s vámi diskutovat.

Jednotlivé vstupenky i speciální festivalové předplatné jsou v prodeji online a na pokladnách Národního divadla.

Nová scéna
Tel: 224 931 482
Národní 4
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: