Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Posviťte si s námi na život – navštivte novou přírodovědnou výstavu v Nové budově Národního muzea.

Začátek:28. 07. 17
Konec:31. 12. 17
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: poznání|muzea

Sluneční záření má jako stavební kámen života na Zemi klíčovou roli v evoluci a rozmanitosti organismů. Výstava představí život v jeho nejrozmanitějších formách přizpůsobených na (ne)dostatek světla v různých biotopech.

Výstava návštěvníky postupně provede na první pohled nesouvisejícími prostředími. V jeskyni si prohlédnou život v podzemí, tedy v absolutní tmě, později skrz půdu vystoupí na rozlehlé stepi s velkými býložravci a nádherně zbarvenými motýly. Celý příběh vyvrcholí zápasem o světlo v prostředí tropického lesa.
 
Z mnoha vystavených exponátů jistě zaujme například kostra hyeny jeskynní, krásné modely klíštěte a blechy v nadživotní velikosti, minerály s fluorescentními vlastnostmi nebo vzácný exemlář karakala.
 
Světlo a zajímavosti s ním spojené jsou prezentovány i díky interaktivním panelům a zajímavým aktivitám. Vyzkoušet si lze například malování světlem na speciální plátno nebo práci paleontologa při odkrývání jeskynních kosterních nálezů.  
 
Výstavou provází také veselé komiksové příběhy určené nejen dětským návštěvníkům.
 
Ke stažení je mobilní aplikace Národního muzea, kterou mohou všichni příznivci výstavy brouzdat i z pohodlí domova a dozvědět se tak více zajímavostí. Vydán je rovněž tištěný katalog v česko-anglické verzi.

Národní muzeum - Nov...
Tel: 224 497 111
Vinohradská 1
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: