Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Vydejte se na "střechu světa" a prohlédněte si dosud nevystavené skvosty.

Začátek:14. 03. 17
Konec:17. 09. 17
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: poznání|muzea

Výstava věnovaná Tibetu a tibetské kultuře je v Náprstkově muzeu k vidění po více jak padesáti letech. Představí na tři sta předmětů ze sbírek muzea nejen z oblasti Centrálního Tibetu, ale z celé oblasti vlivu tibetské kultury, která zasahovala od himálajského regionu po dnešní Čínu a Mongolsko.

Většina předmětů nebyla nikdy vystavena. Návštěvníci si tak poprvé prohlédnou zlacenou plastiku bohyně Táry, nádherné chrámové malby, bronzové plastiky či rituální hudební nástroje.

Kromě chrámových maleb a rituálních předmětů výstava seznámí i s lidovou náboženskou tvorbou. Představena je také historie Tibetu a tibetské kultury od poloviny prvního tisíciletí n. l. po současnost.

Mezi TOP předměty výstavy Příběh Tibetu patří malba Buddhy z 18. století z Tibetu, portrét vysoce postaveného mnicha pocházejícího z letního sídla mandžuských císařů dynastie Čching či nádherně zdobená zlacená plastika bohyně Táry.

Téma výstavy je pro českého návštěvník zajímavé i tím, že zřejmě prvním Evropanem, který zavítal do Tibetu, byl mnich českého původu jménem Odorik. Ten navštívil roku 1328 Lhasu.

Náprstkovo muzeum as...
Tel: 224 497 500
Betlémské náměstí 269/1
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: