Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
27
srpna

Letní Letná - Den s Českou televizí

Letní Letná

zpět na výpis akcí
 

Triky s klíčovacím pozadím a další zábava.

Datum:27. 08. 17
Čas:10:30 - 20:00
Kategorie: pro děti|Zábava

Víte, co je to green screen? Předpověď počasí, Zprávičky, pohádka Anděl Páně nebo třeba seriál Sám v muzeu - všude tam se při natáčení využívá klíčovací pozadí neboli green screen. Proč se používá, proč je zelené, a ne třeba růžové a jaká je škála možností jeho využití? Lze s jeho pomocí trikově vložit do natočené scény například postavu, nebo dokonce celé město? Přijďte se podívat na praktické ukázky a vyzkoušej si práci s těmito efekty, bez kterých už se současná moderní vizuální tvorba neobejde.

…a dále:
- setkání s pohádkovými postavami z večerníčků
- výtvarné dílničky
- focení a tisk fotek zdarma
- výroba originálních placek

20:00 Veřejná premiéra promítání 1. dílu „docusoap“ Světský sledující příslušníky této „kasty“ během jejich nekonečného putování (Bar Letní poloha)

Natáčení šestidílného docusoapu o životě světských probíhalo jak během sezóny, tak mimo sezónu. Štáb zachytil denní tréninky lidí i zvířat, sporadickou školní docházku dětí, všeumělství světských i jejich umění přežít v ostré mezinárodní konkurenci.   Rodina Kellnerova, která ve třech členech provozuje cirkus, se snaží udržet podnik „nad vodou“. Jejich starší děti totiž odjely za lepším do Francie. Rodiny Fialových a Helferových se živí poutěmi a trhy, konkurence ji ale vytlačuje, důchod nestačí na živobytí a mladí nemají vzdělání. Přesto by ale neměnili. V rodině zpěváka Jarka Šimka je otec „světský“, matka ne. V případě cirkusu Humberto jde o rodinu Navrátilových, kde tradici prostě nelze přerušit. Rodina řeší problém, jak uživit velký cirkus.

Letní Letná
Tel: 605321906
Letenské sady
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: