Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
03
srpna

Život je krásný - repríza na střeše Veletržáku

Letní retrokino na střeše Veletržního paláce a ...

zpět na výpis akcí
 

Zveme vás na projekci filmu Život je krásný v rámci dalšího ročníku letního kina Národní galerie v Praze na střeše Veletržního paláce!

Datum:03. 08. 17
Cena:od 100 Kč
Čas:21:00 - 23:00
Kategorie: kultura|kina

Život je krásný
Komedie / Romantický / Drama / Válečný
Itálie, 1997, 116 min
Režie: Roberto Benigni 
Originální 35mm filmová kopie se slovenskými titulky.

Rezervace se otevírají v den projekce ve 12:00 zde, vstupné 120,-, studenti 100,-. Garantujeme 100 míst k sezení, nad rámec této kapacity není možné další diváky z bezpečnostních důvodů na střechu vpustit. 

Píše se rok 1939. Italský číšník Guido Orefice, překypující energií a hýřící bláznivými nápady, přijíždí z venkova do velkého města. Na první pohled se tu zamiluje do půvabné učitelky Dory. Ta už sice nápadníka má, on však udělá vše, aby ji zachránil od sňatku s nemilovaným byrokratem. Získá její lásku a vezmou se. Narodí se jim syn Giosué. Po pěti letech šťastného manželství je Guido kvůli svému židovskému původu odvlečen spolu se synem do koncentračního tábora. Aby před malým chlapcem zatajil šokující okolnosti a uchránil ho před hrůzami nacismu, předstírá, že všechno kolem je pouhá hra, připravená k synovým narozeninám. Hra, na jejímž konci na oba čeká velká odměna.

Film získal Oscara za nejlepší cizojazyčný film, nejlepší hlavní roli a za filmovou hudbu. Roberto Benigni si sám napsal scénář, film zrežíroval i ztvárnil hlavní postavu.

Projekce budou probíhat celé léto až do září každé úterý a středu.
Program na srpen naleznete na zde.

Letní retrokino na s...
Tel:
Dukelských hrdinů 47
Praha 7
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: