Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
09
srpna

Letní kino Výstaviště: Dancer

Bio Oko

zpět na výpis akcí
 

Promítání pod širým nebem

Datum:09. 08. 17
Cena:150 Kč
Čas:21:00 - 23:00
Kategorie: kultura|kina

Příběh geniálního tanečníka, rebela a zranitelného člověka. „James Dean baletu“ Sergej Polunin se dostal na špičku světové baletní scény, aby z ní v 21 letech na pokraji sebezničení odešel.

Filmový portrét „Dancer“ bez příkras zachycuje cestu původem ukrajinského tanečního genia Sergeje Polunina na baletní výslunní. Díky obrovskému talentu, vlastní vytrvalosti i ambicím rodiny, která podřídila jeho kariéře vše, se v 19 letech stal historicky nejmladším sólistou Královského baletu v Londýně. Součástí jeho každodenního života se staly strhující výkony oceňované ovacemi, ale i bolestivý dril ventilovaný excesy na divokých večírcích. Pod sílící osobní krizí slibně rozjetou dráhu v Londýně opustil a po krátkém angažmá v Rusku plánoval z taneční scény zmizet úplně. Jeho život změnilo setkání s americkým fotografem a režisérem Davidem LaChapellem, se kterým natočili taneční klip ke skladbě Take Me To Church. Video zhlédlo 17 milionů lidí a přes noc vrátilo Polunina do povědomí jako hvězdu globálního formátu.

Letní kino Výstaviště
Tel: +420 233 382 606
Výstaviště 67
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: