Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
28
července

5. Český ukulele festival

Únětický pivovar

zpět na výpis akcí
 

Největší, nejlepší a nejrozmanitější ukulele festival na pevninské Evropě opět nabídne úchvatnou směs hudby, zábavy, slunce.

Začátek:28. 07. 17
Konec:30. 07. 17
Čas:12:30 - 21:00
Kategorie: kultura|hudba

Ukulele je univerzální mírotvůrce, proto festival přebírá slogan „Ukulele do každé domácnosti“, zapůjčený od našich polských přátel. Je známá věc, že kdyby každý člověk dostal hned při narození ukulele, nebyly by na světě války.

Přehled
Pátek 28.07. – Výlet do Poděbrad

Pokračujeme v tradici jediného mobilního ukulele festivalu na světě s výletem na zajímavé místo. Letos navštívíme kolonády lázeňského města Poděbrad, kde uskutečníme sérii krátkých vystoupení, společného hraní a workshopů, vše zdarma. Sejdeme se v Praze na Hlavním nádraží a společně nastoupíme do vlaku na Poděbrady. Jak na nádraží, tak ve vlaku můžete po libosti hrát a zpívat písně z festivalového zpěvníku. Po skončení akce budou pro vás připraveny autobusy na cestu zpět do Prahy.

Sobota a neděle 29. – 30.07. – Únětice u Prahy

Jako vždy se bude hlavní část festivalu konat v Úněticích u Prahy, ústředním místem budou prostory pivovaru. Připravíme dvě pódia, aby byly výměny hudebních těles co možná nejplynulejší. Uslyšíme jak havajskou klasiku v podání Aldrina Guerrera a Kima Husseye, tak třeba rhythm´n´blues od Dead Man´s Uke. PPNOU provedou největší workshop na světě. Sobotní koncerty zahájí dětský ukulele orchestr z místní základní školy, sérii nedělních vystoupení odstartuje místní ženská skupina hráček na ukulele. Obě kapely vznikly jako přímý důsledek festivalu.

Opět se můžete těšit na širokou škálu workshopů a vystoupení, s účinkujícími i diváky, kteří se na tuto jedinečnou událost sjeli ze všech koutů světa. A nejen to. Nebude chybět dobré pivo, chutné jídlo včetně výborné vegetariánské restaurace, stánky s nástroji a dalšími drobnostmi, ani velkolepá tombola.

Jestli přijedete na festival poprvé, asi vás překvapí jeho otevřenost, s níž se účinkující a publikum prolínají a společně vytvářejí jedinečnou atmosféru. První věc, které si všimnete, bude, že se všichni usmívají, za chvíli se i vy nakazíte tím samým „ukulelovým“ úsměvem, který vás neopustí ještě nejmíň týden.

A proto přijďte na festival, přijďte poslouchat, přijďte se dívat, přijďte si užívat, přijďte hrát, přijďte to zkusit, přijďte se učit, přijďte si zatančit, jíst a pít a radovat se… zkrátka přijďte.

Únětický pivovar
Tel: 602 224 711
Rýznerova 19/5
Únětice, 252 62
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: