Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
17
srpna

Kinobus BB Centrum

Kinobus

zpět na výpis akcí
 

Jubilejní desátý ročník bezplatného promítání Kinobusu ve vybraných pražských lokalitách opět nabídne snímky jak z české, tak i zahraniční produkce.

Datum:17. 08. 17
Cena:Zdarma
Čas:21:00 - 23:00
Kategorie: kultura|kina

BB Centrum

Ulice U Michelské školy, zastávka Brumlovka, linky číslo 118124 a 170.

Polina

Polina (Anastasia Shevtsova) se už jako malá holčička stala žákyní profesora Bojinského, významného učitele klasického tance a přísného perfekcionisty. Ten ji od prvních tanečních kroků směřuje na dráhu klasické ruské baletky a Polina je na nejlepší cestě stát se členkou baletního souboru prestižního moskevského Velkého divadla. Ale když se jednoho dne zúčastní představení francouzského souboru moderního výrazového tance, nečekaně ji to rozruší a rozhodí. Zažije totiž umělecký šok, který ji naprosto vykolejí a změní její dosavadní život. Tímto okamžikem končí vše, v co dosud věřila a o co usilovala. Vzdává se nadějných začátků na prestižní, ale konzervativní scéně Velkého divadla a odcestuje do Francie, do Aix-en-Provence k slavné choreografce Lirii Elsaj (Juliette Binoche). Zarputilost, odhodlání a tvrdá práce Polinu postupně přivedou až k posedlosti tancem, přesto se nedokáže prosadit. Stále se v povědomí pohybuje v zajetí ruského klasického tanečního drilu a nedokáže prosadit svou osobnost, své jedinečné já. Nedokáže v tanci najít niterný prožitek, místo něj stále hledá především dokonalost. Zoufalá a zklamaná Polina se stěhuje se do Antverp, kde začíná nový život a kariéru jako servírka v baru. Přesto v tanci nepřestává hledat svou vlastní cestu. Učí se pozorovat život kolem sebe a objevuje v něm novou inspiraci i tanečního partnera.

Kinobus
Tel: 242413500
U Michelské školy
Praha 4
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: