Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
16
září

Vinobraní na Pražském hradě

Pražský hrad

zpět na výpis akcí
 

V Královské zahradě se o víkendu 16. a 17. září 2017 uskuteční již 12. ročník Vinobraní na Pražském hradě.

Začátek:16. 09. 17
Konec:17. 09. 17
Cena:od Zdarma
Čas:11:00 - 19:00
Kategorie: gastro|festivaly

Kromě tradičního programu se návštěvníci letos mohou těšit na ochutnávku vín a potravin ze slunného Slovinska, země, ze které pocházel slavný architekt Pražského hradu Josip Plečnik. K degustaci slovinských vín, která znalci označují za málo známé vinařské klenoty, stylově zahraje spolu s moravskými soubory i slovinský folklórní soubor Gozdar.

Kromě specialit z jihu střední Evropy se návštěvníci mohou jako obvykle těšit na čerstvou hroznovou šťávu právě vylisovanou na replice historického ručního lisu, opravdový moravský burčák, degustaci vín v Míčovně a prodejní ochutnávku kvalitních českých potravin značek Klasa a Regionální potravina od několika desítek výrobců. Chybět nebude ani program pro děti.

V letošním roce si v souvislosti s Josipem Plečnikem, který přestavěl Hrad pro T. G. Masaryka, připomínáme dvě výročí - 145. výročí od jeho narození a zároveň 60. výročí od jeho úmrtí.

Vstupné

Vstup do Královské zahrady je zdarma.

Vstup na degustaci tichých vín v Míčovně Pražského hradu je zpoplatněn částkou 120,- Kč. Jako vstupenku obdržíte degustační skleničku. Degustační vzorky jsou zpoplatněny, cenu si určují jednotlivá vinařství sama.

Pražský hrad
Tel: 224 372 201
Pražský hrad
Praha 1, 119 08
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: