Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
10
června

Den mláďat 2017

Lesy hl. m. Prahy

zpět na výpis akcí
 

Prvního června se slaví Mezinárodní den dětí, který den ale patří těm zvířecím mláďatům?

Datum:10. 06. 17
Cena:Zdarma
Čas:13:00 - 17:00
Kategorie: pro děti|Příroda

V zookoutku v Malé Chuchli jsme se pro naše nejmenší a často neviditelné Pražany rozhodli uspořádat Den mláďat. Akce se koná pod záštitou naší Záchranná stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy v sobotu 10. června od 13 do 17 hodin. Zveme všechny děti i rodiče, aby den zvířecích mláďat přišli oslavit spolu s námi.

Programem vás provedou ošetřovatelé záchranné stanice, mezi jejímiž pacienty tvoří mláďata takřka polovinu. V roce 2016 stanice přijala celkem 1768 mláďat. Většinou jde o opuštěná, osiřelá a nesamostatná mláďata, která přišla o matku či o hnízdo a bez lidské pomoci by nepřežila. Stanice o ně pečuje do té doby, než jsou dost velká na to, aby se o sebe ve volné přírodě sama postarala.

V zookoutku na vás čekají stanoviště ptačích a savčích mláďat a spolu s nimi příběhy mláďat, která v metropoli přicházejí na svět a musejí se odmalička potýkat s nástrahami velkoměsta, které jejich rodné hnízdo obklopuje ze všech stran. Ukážeme vám, jak pracuje záchranná stanice a jak vypadá bezpečný odchyt zraněného zvířete, a budete mít příležitost prohlédnout si pomůcky, které ošetřovatelé denně používají. Také se dozvíte, v jakých případech můžete vy sami zvířeti v nesnázích účinně pomoci.

Vstup na akci je zdarma. My i mláďata se budeme těšit.

Zookoutek Malá Chuchle
Tel: 272 081 800
V Lázních 8/8
Praha 5, 159 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: