Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
21
května

10. Starobohnické posvícení

Městská část Praha 8

zpět na výpis akcí
 

V neděli 21. května se uskuteční na náměstí před kostelem sv. Petra a Pavla ve Starých Bohnicích 10. ročník Starobohnického posvícení.

Datum:21. 05. 17
Cena:Zdarma
Čas:12:00 - 19:00
Kategorie: pro děti|Kultura, Zábava

V neděli 21. května se od 12.00 do 19.00 hodin uskuteční na náměstí před kostelem sv. Petra a Pavla ve Starých Bohnicích 10. ročník Starobohnického posvícení, který připravila radnice Prahy 8 společně s Římskokatolickou farností Bohnice. Těšit se můžete na tradiční staročeský jarmark, tradiční řemesla, výtvarné dílny, posvícenskou tombolu a bohatý hudební a taneční program pro děti i dospělé. Vrcholem akce pak bude koncert oblíbeného moderátora, komika a zpěváka Vladimíra Hrona na závěr Posvícení.

„Letošní Starobohnické posvícení je svým programem zaměřeno na všechny generace, a tak věřím, že se tu spolu potkáme v co největším počtu a prožijeme krásné nedělní odpoledne," zve na Starobohnické posvícení radní pro kulturu Jana Solomonová (ANO).

Starobohnické posvícení vypukne v pravé poledne na náměstí ve Starých Bohnicích. Svými šlágry ho rozpohybuje dixielandová kapela Glass Ajeto Dixieland. Ve 13 hodin akci slavnostně zahájí radní pro kulturu Jana Solomonová a duchovní zdejší farnosti Pavel Klimovič. Od 16.50 hodin se uskuteční historický průvod pod názvem „Hoří- velký požár Bohnic r. 1827 a jak to bylo dál…“, jež má připomenout neblahou událost z před 190 lety. 

Ani letos nebude chybět tombola, jejíž vyhlášení je naplánováno na 17.40 hodin.

Bohatý kulturní program zpestří vystoupení pěveckých a tanečních dětských souborů, které na Praze 8 působí jako jsou Valášek, Osmikvítek nebo Osminka. Pro nejmenší je určena také pohádka Princ Bajaja, kterou od 15.25 hodin předvede divadelník Víťa Marčík.

Statek Vraných nabídne svou zahradu nejenom pro výtvarné dílny, ale také ukázky tradičních řemesel jako jsou umělecký rytec, keramik či vlásenkář a maskér, které bude možno i vyzkoušet. Interiér statku bude hostit benefiční bazar a od 14.00 hodin se zde uskuteční výtvarná dílna Vizovická zvířátka.

Vrcholem akce bude od 18.00 hodin koncert populárního moderátora, komika a zpěváka Vladimíra Hrona, který připomene hity československé i světové popmusic.

Vstup na Starobohnické posvícení je tradičně zdarma.

Součástí oslav bude i nedělní Poutní mše svatá v kostele sv. Petra a Pavla od 11.00 hodin. Navíc v neděli od 17.00 hodin proběhne na farní zahradě Májová pobožnost.

Posvícení se již tradičně připravuje u příležitosti vysvěcení kostela Sv. Petra a Pavla, od něhož 30. května uplyne 859 let.

Mediálním partnerem 10. Starobohnického posvícení je Český rozhlas Regina.

Městská část Praha 8
Tel:
Bohnická 34
Praha 8- Bohnice, 180 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: