Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
09
září

Festival sportu pro děti - Sporťáček 2017

Festival Sporťáček, z.s.

zpět na výpis akcí
 

Sporťáček 2017. Hledáte ten správný sport pro vašeho předškoláka nebo školáka? Tak to můžete vyrazit na náborový festival Sporťáček.

Datum:09. 09. 17
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: pro děti|Sport

Náborový festival pro děti a mládež od 3 do 18 let umí zaujmout vyznavače všech druhů pohybu. Vedle sebe se v jeden den na jednom místě setkávají tradiční kolektivní hry jako fotbal a hokej, olympijské individuální disciplíny ve formě veslování či tenisu, i netradiční záliby jako kin-ball, parkour a irské tance. Vstup na akci je navíc zdarma.

Unikátní český koncept, který přivedl od roku 2011 do sportovních klubů víc než 15 tisíc zájemců, se snaží v dětech i jejich rodičích vytvářet pozitivní vztah ke zdravému životnímu stylu. Sedmý ročník má letos v plánu symbolických sedm zastávek – Zlín (27. 5.), Karlovy Vary (10. 6.), České Budějovice (24. 6.), Ostrava (2. 9.), Praha (9. 9.) ve sportovním areálu Hamr Braník, Brno (16. 9.) a Plzeň (23.9.). Je však možné, že v průběhu roku přibudou i další lokality.

Loni Sportáček přilákal největší sportovní hvězdy. V Ostravě přišel velký milník díky faktu, že na Městský stadion zavítal jako čestný host hokejový idol Jaromír Jágr, který přijal pozvání coby člen Star Teamu České sportovní. 

„Je to ohromný posun proti době, kdy jsem si sport volil já. Tolik možností jsme neměli. Měl jsem na výběr fotbal nebo hokej, a jelikož táta usoudil, že na fotbal nemám postavu, bylo rozhodnuto. Na festivalu jsem si naopak všiml během chvíle minimálně deseti sportů, které jsem v dětství neměl šanci dělat,“ popsal 44letý útočník Floridy a nejlepší Evropan v historii NHL.

Jágr popsal koncept Sporťáčku naprosto přesně a podobně si atmosféru pochvalovali i olympijský vítěz v judu Lukáš Krpálek, vítězka Světového poháru v biatlonu Gabriela Koukalová či atletická legenda a rekordman v hodu oštěpem Jan Železný.

Akcí plnou zábavy a pohybu provází známá dvojice moderátorů Zorka Hejdová a Pavel Cejnar. Jen loni zavítalo na Sporťáčka 37 300 návštěvníků, kteří si mohli vybrat aktivitu u 432 klubů.

 

„Jsme přesvědčeni o tom, že díky sportu rostou z dětí slušní lidé. Nevěnujeme se ale jen výkonnostní kategorii. Stejně důležité je pro nás přivést k pohybu i rodiny, které se sportu příliš nevěnují. Pro ně nabízíme řadu alternativ, například v podobě netradičních zábavných her,“ říká Jakub Makalouš, ředitel festivalu a tvůrce celé myšlenky. „Lákáme lidi na nová přátelství, na legraci a na fakt, že si s námi vybere sport úplně každý. Vztah k pohybu je něco, co si člověk dokáže vypěstovat a být na tom pak závislý třeba celý život. Kdo ještě závislý není, měl by přijít na Sporťáčka.“

Festival Sporťáček, ...
Tel: 222 940 808
Levá 29/3
Praha 4, 14700
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: