Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
25
dubna

Okudžava v míru - 20 let od smrti velkého barda

Dům národnostních menšin - Praha

zpět na výpis akcí
 

Mezinárodní koncertní projekt ke 20. výročí úmrtí slavného ruského básníka, kterého se účastní písničkáři třech zemí - Polska, ČR a Ruska.

Datum:25. 04. 17
Cena:Zdarma
Čas:19:00 - 21:00
Kategorie: kultura|ostatní

Antoni Muracki 
Polský písničkář, překladatel a básník, autor mnoha desítek písní, které vyšly na mnoha CD i v samostatném knižním sborníku. Přeložil několik desítek písní Jaromíra Nohavici a jako vydavatel a producent natočil i několik CD a DVD s Nohavicovými písněmi a pomohl tak Nohavicovi k jeho obrovské popularitě v Polsku. Tolek Muracki vystupuje v mnoha zemích Evropy. V současnosti patří k nejpopulárnějším polským bardům.

Alexej Kudrjavcev
Moskevský písničkář, překladatel (přeložil do ruštiny knihu J.Vondráka "Okudžava - poslední koncert" a hru "Zabte Vysockého"). Je členem svazu spisovatelů Ruska. Je autorem mnoha písní, které vyšly na několika CD jak v Rusku, tak v ČR. Nezanedbatelné jsou jeho verze písní Vladimira Vysockého, či dalších klasiků ruské bardské písně.

Jiří Vondrák
Brněnský spisovatel, písničkář, skladatel, básník, režisér a v neposlední řadě jeden z nejvýznamnějších českých filmových dokumentaristů (je autorem cyklů BackBeat, Básníci Evropy, a stovky dalších nejen hudebních dokumentů). 
Díky osobnímu přátelství s Bulatem Okudžavou je jeho přednes písní ve vlastních překladech unikátním zážitkem naplněným skutečným prožitkem.

Dům národnostních me...
Tel:
Vocelova 602/3
Praha 2, 120 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: